مرد پرنده

در این شماره خواهیم خواند:

تکنولوژی در صنعت، JetMan (مرد پرنده) و به حقیقت پیوستن یک رویا صنعت خودرو در نمایشگاه CES 2019.

سلامی دوباره به خوانندگان و مشتاقان بخش تکنولوژی.

در این شماره به بررسی استفاده از تکنولوژی در صنعت هوایی و همچنین وسائل نقلیه خواهیم پرداخت.

سالیان بسیار زیاد انسان در آرزوی پرواز در آسمان بود تا اینکه اولین هواپیما ساخته شد و انسان توانست حرکت جدا از زمین را تجربه کند. اما حس کنجکاوی و رسیدن به چیزهای بیشتر باعث شد مخترعین و علاقمندان پرواز بیکار ننشسته و محصولاتی را در این زمینه تولید کرده و مورد آزمایش قرار دهند.

از بین این انسان‌های علاقمند و به اصطلاح دیوانه پرواز می‌توان به کاپیتان و خلبان نظامی سوئیسی “ایو راس (Yves Ross)” اشاره کرد. ایو راس که به او لقب “هم‌جوش هسته‌ای (Fusion Man)” داده‌اند عمرش را در پروازهایی نظیر کنترل هواپیمای میراژ 3 و خلبانی هواپیمای ایر باس گذرانده و تجربه‌های بسیاری را در زمینه نمایش‌های هوایی کسب و به علاقمندان آموزش می‌دهد.

این خلبان و مخترع 60 ساله در سال 1996 اقدام به اختراع اولین طرح نمونه از بال قابل پرواز به نام “جِت مَن (JetMan)” کرد.

این بال مجهز به 4 موتور جت از نوع JetCat P200 و یا P400 می‌باشد، طولی به اندازه 2 متر و نیز 55 کیلوگرم وزن دارد. سرعت این بال‌ها در هنگام صعود در حدود 180 کیلومتر، در هنگام پایین آمدن (نزول) در حدود 300 کیلومتر و میانگین سرعت آن حدود 200 کیلومتر بر ساعت می‌باشد. البته زمان پرواز این بال‌ها محدود و بین 6 تا 13 دقیقه می‌باشد.

ایو پس از انجام آزمایشات و اصلاحات متعددی توانست در سال 2006 اولین پرواز موفقیت‌آمیز خود را به ثبت برساند. پس از این پرواز موفقیت‌آمیز ولی کوتاه این خلبان سوئیسی توانست در سال‌های متمادی پروازهای متعددی را انجام داده و نظر بسیاری را به خود جلب کند.

از جمله این پروازها می‌توان به پرواز بر روی کانال انگلیس (کانال مانش) در 2008، پرواز بر فراز Grand Canyon آمریکا (درّه گرند کنیون) در کنار دو جت آلباتروس L-39 در سال 2011، پرواز بالای کوه فوجی در 2013، پرواز دو نفره در کنار هواپیمای مسافربری ایر باس A380 هواپیمایی امارات متحده در سال 2015، پرواز به همراه 8 جِت آلفا فرانسه در 2016 و در نهایت پیش نمایش، اولین تِیک آف (Take off) از روی زمین در نروژ به همراه دیگر خلبانان تیم جِت مَن دُبی (Vince و Fred) در سال 2018 اشاره کرد.

جت من نقطه اوج 25 سال نوآوری است و در مسیر دستیابی به آنچه که مدت‌ها به عنوان غیر ممکن شناخته شده، تولید شده است.

در نمایشگاه CES 2019 چه خبر؟

نمایشگاه “بین المللی لوازم الکترونیکی مصرفی” که به اختصار “CES” نامیده می‌شود امسال نیز در کشور آمریکا میزبان کمپانی و برندهای مختلفی در صنعت خودروسازی بود. در ادامه به تعدادی از تکنولوژی‌های جدید و جالب در خودروهای این نمایشگاه اشاره خواهیم کرد. کمپانی بوش (Bosch) در این نمایشگاه با خودرویی شبیه به سفینه‌های فضایی شرکت کرده بود. این خودروی الکتریکی بدون راننده کاملاً هوشمند بوده و از طریق نرم افزار کنترل و هدایت می‌شود.

فضای داخلی این خودرو شبیه به یک اتاق هوشمند با تمام امکانات ارتباطی و دیجیتال، شیشه‌هایی بزرگ و سرتاسری که هم برای دیدن محیط اطراف توسط سرنشینان و هم به عنوان یک صفحه نمایش دو طرفه (هم از داخل و هم از بیرون) طراحی شده و می‌تواند به سرنشینان امکاناتی مثل دریافت و نمایش تماس‌های صوتی و حتی تصویری، رانندگی خودکار توسط نقشه به انتخاب سرنشین و حتی سرنشینان و مشاهده اطلاعات راه و نقشه مسیر پیمایش و مقصد، محیطی کاملاً چند رسانه‌ای برای دیدن فیلم، گوش دادن به موسیقی، امکان استفاده از اینترنت وای­فای، ارسال و دریافت ایمیل و همچنین نمایش اطلاعات باتری و محاسبه میزان توان الکتریکی برحسب سرنشینان و مقصد مورد نظر جهت پیمایش را نمایش دهد.

همچنین هنگام حرکت در خیابان­ها، از طرف بیرون برای عابرینی که این خودرو را می­بینند تصاویر سمت دیگر خودرو (مانند شیشه عمل می‌کند) و یا تصاویر متنوعی را می‌تواند نمایش دهد.

البته کمپانی بوش تولید کننده خودرو نیست و این طرح را فقط جهت آگاهی کمپانی‌های خودروساز از اینکه تکنولوژی چطور می‌تواند به آنها در تولید خودروهای هوشمند کمک کند طراحی و به صورت نمایشی و پیش فرض تولید کرده است.

از دیگر کمپانی‌های شرکت کننده در این نمایشگاه، خودروساز کره‌ای، هیوندای “Hyundai” است. خودروی طراحی شده که به صورت فرضی و نمونه (پروژه تحقیقاتی) می‌باشد، “Elevate” به معنای بالا بردن نام گرفته است. دلیل نامگذاری این خودرو به “بالا بردن” بخاطر توانایی و امکان بالا روندگی این مدل می‌باشد، که با استفاده از چرخ‌هایی شبیه به شاتل‌های فضایی که در کره‌ها و سیارات دیگر حرکت می‌کنند می‌باشد.

طراحی خاص بازوی چرخ‌های این خودرو باعث می‌شود، تا این مدل در سربالایی‌های بسیار سخت و حتی غیر قابل صعود توسط مجهزترین SUV ها (خودروهای شاسی بلند) به راحتی حرکت و حتی توقف کند. تکنولوژی استفاده شده در این خودرو “موتورهای الکتریکی داخل چرخ” می‌باشد که توسط سیستم “خودکار و مستقل” حرکت داده می‌شود. حرکت به صورت یک حیوان خزنده و یا پستاندار از ویژگی‌های این خودرو می­باشد. امکان جالب دیگر این خودرو حرکت با سرعت 120 کیلومتر در ساعت می‌باشد که به مانند یک خودروی معمولی می‌تواند در بزرگراه‌ها نیز تردد داشته باشد.

امیدواریم که این مقاله نیز در جهت آشنایی هرچه بیشتر شما خوانندگان عزیز با تازه‌های دنیای تکنولوژِی مفید بوده باشد. تا شماره بعدی تکنولوژی شما را به خداوند می‌سپاریم.

محمد روح‌بخش

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

شیرینی مرنگ
پرستش(ملاقات با خداوند)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست