دابرینا بت تمرز دختر کشیش ویکتور بت تمرز، در مورد بازداشت پدرش در ایران می‌گوید.

دابرینا در سال 2009 به کشور سوییس مهاجرت کرده و اکنون به عنوان کشیش در حومه شهر زوریخ در حال خدمت می­باشد. به گفته ایشان باید در مورد حقوق بشر در ایران حرف زد و این حکومت را موظف به پاسخگویی کرد.

 به گزارش محبت نیوز، ویکتور بت تمرز، کشیش کلیسای پنطیکاستی متعلق به آشوریان در خیابان شهرآرای تهران بود که در تاریخ ۱۹ مارچ ۲۰۰۹ (۲۹ اسفند ۱۳۸۶) تعطیل شد. پس از تعطیلی این کلیسا این کشیش و همسرش در خانه خود کلیساهای خانگی برای مسیحیان تشکیل می­دادند. دابرینا در ادامه می‌گوید در تاریخ ۵ دی ۱۳۹۳ جشنی به مناسبت میلاد مسیح در خانه پدرم برگزار شده بود. در هنگام جشن ماموران وزارت اطلاعات با دوربین­های فیلم برداری به خانه‌ی ما حمله کرده، از تمام مهمانان جشن تک به تک در مقابل دوربین تعهد گرفتند که دیگر دور هم جمع نشوند و سپس پدرم را با دو نفر دیگر از مهمانان با خود بردند.

به گفته او پدرش پس از بازداشت، ۶۶ روزه در سلول انفرادی بوده و پس از آنکه با قرار وثیقه از زندان آزاد شده و ممنوع‌الکار شده است و در هیچ کلیسای حق کار کردن ندارد. هر چند که همه کلیساهای آشوری بسته شده­اند و از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ تمام کلیساهای آشوریان و پروتستان­ها که به زبان فارسی صحبت می­کردند از سوی وزارت اطلاعات بسته شده‌اند و تمام نوکیشان مسیحی ایرانی و آشوریان از حق مسلم داشتن کلیسا محروم مانده‌اند.

خانم بت‌تمرز در توضیح بیشتر فعالیت‌های کلیساهای جماعت ربانی گفت، در این کلیساها به زبان فارسی دعا و (موعظه) می‌شد. به طور مثال من زبان آشوری را می‌دانم اما به خواندن و نوشتن زبان آشوری مسلط نیستم، بنابراین راحت‌تر بود که همه سرودها و پرستش ها به زبان فارسی باشد، اما حرف زدن به زبان فارسی در کلیسا نمی‌تواند جرم تلقی شود. پدر و مادرم هیچ وقت در خیابان مسیحیت را تبلیغ نکردند. بعد هم که کلیسا را به خاطر ترس‌شان بستند. مشارکت کلیسایی در خانه تشکیل شد و جمع شدن در خانه و دعا خواندن هم نه گناه است و نه غیرقانونی؛ و اقدام علیه امنیت ملی به حساب نمی‌آید.

خانم دابرینا بت‌تمرز درباره توییت اخیر معاون رییس جمهور آمریکا در دفاع از پدرش نیز گفت: این حرف‌ها خوب و امیدوار کننده است که زندانیان عقیدتی در ایران فراموش نشده‌اند. اما این حرف‌ها فقط نقطه شروع است؛ اینکه چقدر صدای فعالان حقوق بشر و مسئولان و منتقدان شنیده می‌شود کسی اکنون نمی‌داند. تنها کاری که می‌شود کرد حرف زدن درباره‌ نقض حقوق بشر و آزادی مذهب و موظف کردن نظام ایران به پاسخگویی است.

مایک پنس خواستار آزادی آزادی ماهرخ قنبری و کشیش بت تمرز از سوی دولت ایران شد.

به گزارش محبت نیوز مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا جمعه دوم آگوست در توییتر خود حاکمان ایران را مستبد خواند و گفت سرکوب اقلیت­های دینی در ایران تعارض با آزادی­های مذهبی است و خواهان آزادی کشیش بت تمرز و ماهرخ قنبری شد. همینطور او با بیان اینکه از شنیدن گزارش­های مربوط به مجازات زن مسیحی و جفا بر اقلیت­های دینی توسط حاکمان مستبد ایرانی و به خاطر استفاده از حق آزادی مذهب­شان به شدت متاسف شده­ام، تاکید کرد جمهوری اسلامی باید همین امروز آنها را آزاد کند.

مایک پنس در ادامه صحبت­هایش بیان کرد، ما حمایت خودمان را از تمام پیروان، باورهای گوناگون اعم از دراویش، بهاییان، یهودیان، مسیحیان و از جمله خانم ماهرخ قنبری نوکیش مسیحی و کشیش بت تمرز را  اعلام می‌کنیم و آزادی آنها را خواهان هستیم.

کشته شدن پدرْ پل آفو، کشیش کاتولیک نیجریه­ای­ توسط افراد ناشناس.

به گزارش محبت نیوز، کلیسای کاتولیک انوگو در جنوب نیجریه از قتل غم‌انگیز این کشیش توسط افراد مسلح خبر داده است. به گفته منابع خبری در این کشور، این کشیش کاتولیک به ضرب گلوله کشته شده و جنازه این کشیش را پس از جستجوی یک هفته‌ای توسط مردم در زمین­های کشاورزی اطراف روستایی در حوالی محل خدمت این کشیش پیدا شده است. دولت ایالتی و نهادهای امنیتی نیجریه کشته شدن این کشیش را محکوم کرده است.

به گزارش محبت نیوز در سال­های اخیر در نیجریه درگیری­های بین کشاورزان و گله داران فولانی، باعث کشته شدن صدها نفر شده است. رهبران کلیساها در این کشور در خصوص این وضعیت بسیار خطرناک هشدار داده‌اند و از رهبران این کشور خواسته­اند تا این اوضاع را کنترل کرده و کمک کنند و از همه نیجریه­ای‌ها خواستند تا برادرانه از برخورد قومی و مذهبی در برخورد با یکدیگر خودداری کنند.

 قبل از این حادثه رئیس جمهور پیشین نیجریه اولوزگون اوباسانجو در نامه­ای سر گشاده به رئیس جمهور محمد و بوهراری، به وی هشدار داد که دولت برای متوقف کردن این خشونت­ها اقدامات فوری به عمل آورد. وی حتی از خطر نسل کشی به سبک رواندا در نیجریه هشدار داده است.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

مسیر رشد
حوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست