شناسنامه فیلم:
هفتمین ساخته «اصغر فرهادی»، کارگردان خوب کشورمان به نام «فروشنده» پس از جنجالها و حاشیههای بیشمار بالاخره بر پرده سینماهای کشور به نمایش درآمد. فیلمی که برنده اسکار در بین فیلمهای خارجی گشت و فرهادی برای بار دوم توانست خود و آثارش را در سینمای جهان مطرح کند.
«شهاب حسینی»، «ترانه علیدوستی» در مقام بازیگر در درخشان کردن این اثر در کنار تیم فرهادی نقش بسزایی را ایفا کردهاند.
خلاصه فیلم
آپارتمانی در تهران بر اثر گودبرداری همسایه در حال فروریختن است و ساکنان آن مجبور به ترک کردن محل سکونت خود میشوند. در میان این خانواده رعنا (ترانه علیدوستی) و همسرش عماد (شهاب حسینی) که از بازیگران تئاتر هستند بالاجبار آپارتمانی را اجاره میکنند ولی متاسفانه ردپایی ازگذشته این آپارتمان، زندگی آنها را به مخاطره میاندازد.
مستاجر پیشین این آپارتمان جدید زنی روسپی بوده که با مردان زیادی در این آپارتمان رابطه داشته است. شبی که رعنا در خانه تنهاست با شنیدن صدای زنگ خانه به خیال اینکه همسرش است در را باز میکند و به حمام میرود ولی خبری از عماد نیست….
عماد به خانه برمیگردد و متوجه میشودکه همسرش بر اثر سانحهای توسط همسایگان به بیمارستان منتقل شده است و درمییابد که در نبود او مردی با خیال مستاجر قبلی وارد آپارتمان شده و…
عمـاد در پـییافتن آن مـرد به پیرمـردی میرسد و تصمیم میگیرد….
بررســـی فیلم:
فیلم «فروشنده» برخلاف گفتههای برخی رسانهها اثری قابل دفاع و قابل تامل است و به زیبایی، آثار بد معضلات اجتماعی و بیاخلاقی را به تصویر کشیده است.
در پی اشتباه شهرداری در گود برداری بسیاری از خانهها و زندگیها دچار معضلات میشود و این نیز پیامی اجتماعی را به تصویر میکشد.
دو بازیگر مشغول بازی در نمایش «مرگ فروشنده» هستند و به طور ناخواسته انگار خود نیز در زندگی واقعی درگیر همان معضلات میشوند. افکاری در فکر عماد نقش میبندد و حس انتقام را در او تقویت میکند به طوری که تمام زندگی و روابط و شغل او تحت تاثیر آن قرار گرفته و خشم و ناثباتی تمام وجود او را در بر میگیرد. این خشم ناشی از دوگانگی در رفتار و افکار او سرچشمه میگیرد. از طرفی آبروی خودش را در میان جامعهای بسته در خطر میبیند و نمیتواند درد خود را برملا کند و یا درباره آن سخن بگوید و از طرفی به دنبال احقاق حق خود است ولی نمیتواند آن را بگیرد چرا که جامعه در پی نگاهی دیگر به زخمهای اوست. این تضاد در رفتار و افکار او باعث بروز خشم و حس کینه و انتقام میشود. در ادامه این فیلم میبینیم که تاثیرات این حس چه ثمرات بدی را در پی دارد.
تَرَکهای روی دیوار در منزل قبلی گویای زخمها و تَرَکهای زندگی این دو زوج است که ناشی از رفتار خودشان و حتی معضلات، دولت و جامعه است.
در پایان تماشای این فیلم را به شما عزیزان پیشنهاد میدهیم و در زمان تماشای آن اثرات انتقام و کینه و بروز دوگانگی در افکار را در زاویه دید خود قرار دهید و پس از آن در بین دوستان و خانواده در مورد آن گفتگو کنید.
آمین که ثمرات روح در ما به ظهور برسد و تمرکز و دید خود را به آنها بدوزیم و با حکمت خداوند در این امور به جلو هدایت شویم.