محبت نیوز بر طبق چند گزارش که در وبسایت خود منتشر کرده به وضعیت خرید و فروش کتب مقدس در ایران پرداخت است. میدانیم که در ایران به لحاظ امنیتی پیدا کردن کتاب مقدس در کتاب فروشیها آن هم به صورت قانونی امری است محال. در همین راستا شخصی بنام مصطفی رحیمی که در شهرستان بوکان، یکی از شهرهای کُردنشین استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران میباشد به اتهام فروش «کتاب مقدس» (انجیل) بازداشت و زندانی شده است.
مصطفی رحیمی» فرزند علی از سوی شعبه ١٠١ دادگاه عمومی بوکان به تحمل ٣ ماه و یک روز حبس محکوم شده است. منابع نزدیک به خانواده این شهروند بازداشت او به اتهام فروش انجیل را تایید کردند.
مصطفی رحیمی که پیش از این ٢١ خرداد ٩٨ (١١ ژوئن ٢٠١٩)، توسط نیروهای اداره اطلاعات بوکان بازداشت شده بود با حکم دادگاه به جریمه نقدی و حبس تعزیری محکوم شد اما با قید وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد. اما منابع مطلع میگویند چند روز بعد جهت اجرای حکم بازداشت فراخوانده شد و در زندان مرکزی بوکان محبوس است.
امروزه اگر کسی در ایران به کتابفروشی برود و جویای کلام مقدس و انجیل باشد، تنها کتابی که در قفسه کتابفروشیها یافت میشود و یا فروشنده به او معرفی میکند «انجیل برنابا» است، که توسط چندین انتشارات مختلف و با طرحهای متفاوت و قیمت بسیار مناسب به چاپ رسیده است.
در اواخر ماه می سال ۲۰۱۲، نسخهای از این به ظاهر انجیل کشف شد. نشریات ایرانی از این فرصت استفاده کرده، با استناد بر آن ادعا کردند که بازیافت این نسخه، آغاز سقوط مسیحیت و اثبات حقانیت تعالیم اسلام است. مانند بسیاری از ادعاهای بی اساسی که جهان اسلام بر علیه ایمان مسیحی و متون مقدس وارد میآورد. نشریه بسیج نیز اظهار کرده که این نسخه نیز در مابین قرون پنجم و ششم نوشته شده است. انجیلی که آمدن محمد، پیامبر اسلام را نوید میدهد.
تا چندی پیش روشن نبوده است که انجیل برنابا در چه شرایطی، به چه نیتی و از سوی چه کسی تألیف شده است. سادهترین پاسخ، به پرسش مربوط به زمان تألیف این کتاب مربوط میشود. نشانههای متعددی دال بر آن است که این کتاب ظاهراً در حدود قرن ۱۶ پدید آمده است. البته پاسخ به پرسشِ مربوط به نیت و شرایطِ نگارش این انجیل دشوارتر است. غیرمسلمانان اغلب معتقد بودهاند که فردی سابقاً مسیحی که به اسلام گرویده و از این رو هم با مسیحیت و هم با اسلام آشنایی داشته، این انجیل را تألیف کرده است.
یوبیل، جشنی است که خدا در عهد عتیق فرمان داده است تا هر پنجاه سال یکبار برگزار شود. در سال ۱۳۰۰ میلادی پاپ بونیفیسِ هشتم به اشتباه اعلام کرد که این جشن باید به جای هر پنجاه سال، صد سال یکبار برگزار شود. اما پاپ بعدی یعنی کلمنت ششم، آنرا به همان پنجاه سال یکبار برگرداند و در سال ۱۳۵۰ میلادی جشن برگزار شد. بنابراین در تاریخ کلیسا دورهای وجود دارد که تصور بر آن بود که این جشن باید هر صد سال یکبار برگزار شود. مولف انجیل برنابا این اشتباه پاپ را به عنوان واقعیت پذیرفته و در کتابش فصل هشتاد و دوم گنجانده و جشن یوبیل را هر صد سال یکبار عنوان میکند.
در فصل ۱۱۹ این کتاب، عیسی طلا و شکر را به عنوان دو امر کمیاب و باارزش نام میبرد. اگرچه ویژگیهای شکر در هند باستانی شناخته شده بود اما به عنوان مادهای شیرین و برای استفاده تنها در قرن ششم میلادی بود که تجارت آن آغاز شد. از قرن ۱۱ تا ۱۵میلادی اعراب انحصار شکر از هند به اروپا را در دست داشتند و ارزش آن همواره با طلا مقایسه میشد.
دانته شاعر معروف و مشهور قرون سیزدهم و چهاردهم میلادی است و کتاب کمدی الهی وی معروف است. در این کتاب وی عروج از آسمان به سوی بهشت را توصیف میکند. دانته از ۹ آسمان صحبت میکند که همراه با بهشت میشود ده آسمان یا ده طبقه. نویسنده انجیل برنابا هم به مانند دانته از ۹ آسمان قبل از بهشت حرف میزند. معلوم است که نویسنده ایدهی ۹ آسمان را با خواندن دانته الهام گرفته است و یا اینکه عیسی در دوران پیلاطس به دنیا آمد، در صورتی که در تاریخ به ثبت رسیده که پیلاطس در حدود سال 27 میلادی به قدرت رسید و این نشان دهنده مسلط نبودن نویسنده به تاریخ و دور بودن زمان نگارش آن به واقعهی پیش آمده دارد و یا با کشتی عظیمت کردن عیسی به ناصره، در صورتی که اگر نویسنده از رسولان آن زمان و آن نواحی بود باید به خوبی میدانست که ناصره هیچگونه مرز آبی برای تردید قایق و کشتی ندارد.
اینها تنها چند مورد از بیشمار اشتباهات فاحشی هستند که نویسنده مرتکب شده است و نشان میدهد که نمیتواند انجیل برنابا، انجیل حقیقی بوده باشد.
جای هیچگونه تعجب نیست که این نوشتار جعلی امروزه به این صورت وسیع نشر و توزیع میشود و حتی فیلمی سینمایی و سریال تلویزیونی بر اساس آن ساخته شده است. زیرا ایرانیان تشنه حقیقتاند و تشنه کلام خداوند. نیروهای تاریکی تمام تلاش خود را میکنند تا این کلام نجاتبخش به گوش مردم نرسد و با این استراتژی هولناک که اگر با زدن و بستن و ارعاب نمیتوان جلو نیاز روحانی مردم را گرفت، پس بگذار تا به آنها این شراب زهرآلود را بنوشانیم؛ تا دروغ را رواج دهیم و آن را به جای حقیقت به جویندگان حقیقت تحویل داده و اینگونه سعی بر انحراف اذهان جویندگان خدای زنده دارند. ولی ایمان داریم که خداوند بر همه امور مسلط است و روزی خواهد رسید که پادشاهی خداوند در هر کوی و بزرن این مرز و بوم موعظه خواهد شد و انجیل و کتاب مقدس هدیهای خواهد بود گرانبها که مردم به یکدیگر تقدیم خواهند کرد، چنانچه که هم اکنون هم نیز شاهد آن هستیم و میبینیم که خداوند چه کارهای بزرگی در ایران به انجام میرساند.