داستانهایی از امید مسیحیان در خط مقدم اوکراین
داستانهایی از خط مقدم در اوکراین نشان میدهد که مسیحیان در میان ناامیدیها ایمان و امید آوردهاند.
سازمان امداد مسیحی «کاروان امید» سعی دارد نیازهای متنوع پناهندگان اوکراینی را که به دنبال تهاجم وحشیانه روسیه به لهستان فرار میکنند را تامین کند.
«اِتان فورتز» سخنگوی ملی کاروان امید و معاون مشارکت عمومی، روز سهشنبه به خبرگزاری «Faithwire» گفت: «یک احساسی از ناامیدی وجود دارد.» اما سازمان او که یک انبار و مرکز توزیع در لهستان راه اندازی کرده است، در تلاش است تا با تهیه غذا، سرپناه، آب، بستههای بهداشتی و سایر منابع برای زنان، کودکان و خانوادههای نیازمند، امید اوکراینیها را بازگرداند. او گفت: «ما در تلاش هستیم تا غذا و وعدههای غذایی را برای مردم فراهم کنیم. تنها روز یکشنبه، ما 9000 وعده غذايی گرم را برای اوکراینیهایی که از مرز عبور میکردند سرو کردیم.»کاروان امید که بسیاری از گروههای امدادی را تشکیل میدهد، امیدوار است در میان درد و عدم اطمینان، شفقت عملی نشان دهد. این افراد و خانوادهها بدون هیچ چیز به لهستان میگریزند. آنها خانهها و وسایل خود را از دست داده اند و بیشتر آنها برای بدست آوردن نیازهای اولیه خود تلاشکردهاند. فورتز میگوید: «آنها به وسایل اولیه و لوازم کودک نیاز دارند زیرا زنان بسیاری هستند که با کودکان خردسال به آنجا میآیند.»
به گفته فورتز تیم او شاهد پذیرایی و تشریفات عمیقی برای پناهجویانی که از مرز وارد شدهاند بود. او ادامه داد: «تیم ما در آنجا فقط از غم و اندوه ضربه خورده است. مردم اکثراً خیلی ساکت هستند و گاهی اوقات، شما فقط میبینید که روی خود را برمیگردانند و درحالیکه به اتفاقات اخیر فکر میکنند اشک از چشمانشان جاری میشود.» فورتز ادامه داد: «بسیاری از زنان با فرزندان خود هستند. آنها شوهران خود را ترک کردهاند… نمیدانند که آیا دوباره آنها را خواهند دید یا خیر، حتی نمیدانند به کجا میروند، یا اینکه نمیدانند چه اتفاقی برای کشوری که دوستش دارند میافتد.»
فورتز همچنین گفت: «مردم لهستان نسبت به پناهندگانی که دسته دسته به کشورشان میآیند مهمان نوازی، عشق و سخاوت نشان دادهاند. وی آنها را تحسین کرد.» به عنوان مثال، او به زنان لهستانی اشاره کرد که کالسکههای خود را در ایستگاه قطار میگذارند تا اوکراینیهایی که وارد میشوند چیزی برای نوزادان خود داشته باشند. او گفت: «مردم لهستان باورنکردنی بودهاند.»
سخنگوی کاروان امید همچنین داستانی از اوایل این هفته درباره گروهی از زنان که به انباری در لهستان آمدند و پرسیدند که آیا میتوانند کمک کنند، به اشتراک گذاشت. به نظر میرسد این گروه به دنبال پرداخت چیزی هستند که به آنها رسیده بود.
او گفت: «معلوم شدکه آنها پناهندگان اوکراینی بودند که میخواستند به ما کمک کنند، بنابراین ما میتوانیم به پناهندگان اوکراینی بیشتری که از مرز عبور کردهاند کمک کنیم. وقتی شروع به کار کردند در پایان روز حالت صورت آنها از غم زیاد… به لبخند تبدیل شد.»
کاروان امید تاکنون به دهها هزار نفری که از اوکراین فرار کردهاند، کمک کرده است و به ارائه کمکها ادامه خواهد داد. بیایید در این زمان که اوکراینیها نیاز مبرم به دعا دارند برای آنها بایستیم.
شهادت سامر محمد(مسلمان سابق) در مورد عیسی مسیح میان مسلمانان در ماه رمضان در نیویورک.
مسلمانان سراسر جهان هفته گذشته روزه و دعای یک ماهه خود را در رمضان آغاز کردند. طی دو سال گذشته، به دلیل همهگیری کووید، بسیاری از نمازهای حضوری و اجتماعات افطار «وعدههای غذایی در پایان روزه» لغو شده بود. اما امسال متفاوت است. تجمعات عمومی در نقاطی مانند «قاهره»، «جاکارتا» و البته «مکه» در عربستان سعودی از سرگرفته شد. در «ترکیه» شهر «استانبول»، مسلمانان روز اول ماه رمضان را برای اولین بار در «ایاصوفیه» جشن گرفتند؛ دو سال پیش به دستور دولت ترکیه کاربری کلیسای جامع مسیحی1500 ساله به یک مسجد تغییر یافت؛ در پنج هزار مایل دورتر، اولین بار دیگری هم وجود داشت، این بار در شهر «نیویورک». مسلمانان برای اولین بار برای عبادت عمومی در«میدان تایمز» گرد هم آمدند.
برخی از مسیحیان شکایت کردند که مسلمانان مساجد خود را ترک کردند تا در مکانهای توریستی و محبوب در فضای باز نماز بخوانند تا یک ادعای معنوی و پیروزی سرزمینی در پایتخت آمریکا به دست آورند.برخی دیگر میگویند: «مسلمانان نماز رمضان را در آنجا اقامه کردند زیرا میخواستند به جهانیان نشان دهند که دین صلح و مدارا هستند.»
سامر محمد، واعظ خیابانی، «یک مسلمان سابق» تصمیم گرفت به جای پاسخ برای آنها دعا کند و با گروه خود در میدان تایمز جمع شدند و دعا کردند. «خداوندا! تو آلفا و امگا هستی، تو خدای زندهای، تو آب حیاتی، تو همه هستی. عیسی، ما تو را دوست داریم.» و به دلیل دعاهای بلند او، برخی از افرادی که در تجمع ماه رمضان شرکت کرده بودند، به طور مسالمت آمیزی با سامر مقابله کردند و از او خواستند ساکت باشد یا میدان تایمز را ترک کند.
مسیحی مهاجر به آنها یادآوری کرد که او حق آزادی بیان در آمریکا را دارد. او گفت: «شما آزادی انجام این کار را دارید، من هم اگر بخواهم این کار را انجام میدهم.» مسلمانی پاسخ داد: «به نظر میرسد که تو بسیار نادانی.» سامر گفت: «نه، من فقط گفتم عیسی خداوند است.»
خبرگزاری CBN از سامر محمد خواست تا نحوه دعا مسیحیان در ماه رمضان را با ما در میان بگذارد اینکه مسیحیان چگونه باید در ماه رمضان برای مسلمانان دعا کنند. وی تصریح کرد: «ما باید برای این ماه رمضان دعا کنیم که خداوند عیسی مسیح چشمان مسلمانان را باز کند تا آنها بتوانند نور خداوند را ببینند. ما باید برای همه مسلمانان در سراسر جهان دعا کنیم. تا آرامش خدا به آنها برسد و حقیقت را به آنها نشان دهد. زیرا فقط عیسی، حقیقت و راه و حیات است. ما برای این محل، برای آمریکا، برای همه دانشآموزان، برای پناهندگان دعا میکنیم. باشد که انجیل به آنها برسد و حقیقت را بیابند.»
«پس بیایید برای مسلمانانی که به دلیل جنگ و خشونت در مکانهایی مانند «یمن» و «نیجریه» رنج میبرند، دعا کنیم. همچنین بیایید برای «روهینگیاهایی» که مجبور به فرار از «میانمار» شدهاند و برای مسلمانان «اویغور» که در اردوگاههای کاری در «چین» رنج میبرند دعا کنیم.»
«بیایید برادران و خواهران ایماندار در کشورهای مسلمان را به یاد بیاوریم که فقط به این دلیل که میخواهند عیسی را آزادانه پرستش کنند یا ایمان خود را آشکارا به دیگران اقرار کنند، مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند. غالباً مسلمانان ستیزهجو در ماه رمضان و عید قیام مرتکب اعمال خشونتآمیز علیه مسیحیان و کلیساها میشوند بنابراین برای ایمانداران آرامش را در خداوند طلب کنیم.»
«در آخر، بیایید دعا کنیم که فلسها از چشمان نابینا بیفتد، تا مردم آرامش و شادی را ببینند و درک کنند که فقط مسیح میتواند به آنها آرامش بدهد، نه فقط در یک روز خاص، بلکه تا ابد.»