محبت نيوز بر اساس گزارش سالانهاي که موسسه «درهاي باز» منتشر ميکند اعلام کرد که ايران همچنان در فهرست کشورهايي قرار دارد که در آنجا مسيحيان مورد بيشترين اذيت و آزار و سرکوب قرار ميگيرند.
گزارش موسسه «درهاي باز» که چهارشنبه 15 ژانويه (25 ديماه) منتشر گرديده است اعلام شده که در سال 2019 حدود 260 ميليون مسيحي در سرتاسر جهان مورد تعقيب و اذيت قرار گرفتهاند. اين رقم در سال 2018 حدود 245 ميليون نفر بود که نشان ميدهد اذيت و آزار مسيحيان در سراسر دنيا رو به افزايش است.
در اين گزارش آمده ايجاد محدوديتهاي مذهبي در چين و گسترش فعاليتهاي جهاديون مسلمان در کشورهاي آفريقايي يکي از عوامل افزايش موارد تعقيب و آزار مسيحيان ميباشد.
کره شمالي در صدر کشورهايي قرار دارد که به صورت سازمانيافته در آن اقدام به اذيت و آزار مسيحيان ميکنند. تعقيب و سرکوب مسيحيان در اين کشور رو به افزايش است.
افغانستان دومين کشوري است که در آن مسيحيان مورد آزار و اذيت قرار ميگيرند و پس از آن سومالي، ليبي، پاکستان، اريتره، سودان، يمن، ايران، هندوستان و سوريه قرار دارند.
از رويدادهاي مثبت سال 2019 در امور مسيحيان کاهش قتل آنهاست. رقم قتل مسيحيان در سال از 4305 در سال 2018 به 2983 در سال 2019 رسيده که در مجموع 31 درصد کاهش را نشان ميدهد.
در اين گزارش يکي از عوامل کاهش موارد قتل مسيحيان به تناسب سال 2018 پايين آمدن آمار قتل مسيحيان در نيجريه خوانده شده است. با وجود آن در سال گذشته 1350 مسيحي در اين کشور به قتل رسيدند و نيجريه هنوز هم مرگبارترين کشور براي مسيحيان به شمار ميرود.
براساس اطلاعات نشر شده در اين گزارش، رقم حملات بر کليساها در ادامه يک سال اخير پنج برابر افزايش يافته است. يعني در مقايسه با سال 2018 که رقم حملات بر کليساها به 1847 مورد ميرسيد، در سال 2019 مجموعاً 9488 حمله بر کليساها صورت گرفته است. بويژه در چين دست کم 5576 کليسا يا مسدود شده و يا خسارت ديدهاند.
سازمان «درهاي باز» سالانه ليست 50 کشوري را منتشر ميکند که در آنها مسيحيان تحت شديدترين تهديدات قرار دارند. تعريفي که اين سازمان از «تعقيب» ارائه ميکند شامل خشونت و قتل و سرکوب در زندگي روزمره است.
در ماههاي اخير فشار بر مسيحيان ايران از سوي نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي همچنان ادامه پيدا کرد و موازي با آن قوه قضائيه با صدور احکام سنگين و حبسهاي طولاني مدت و صدور حکم تبعيد براي مسيحيان شرايط آن را سختتر کرد.
اگر در برخي کشورهاي خاورميانه مسيحيان در بطن جامعه مورد اذيت و آزار قرار ميگيرند اما در ايران شبيه کره شمالي اين حکومت است که به صورت سازماندهي شده عليه مسيحيان اقدام ميکند.
آزار و اذیت مسیحیان کشور لائوس
کشور لائوس در ليست کشورهاي مورد آزار و اذيت دهنده مسيحيان قرار گرفته است. لائوس 225 هزار مسيحي دارد و اين در حالي است که اکثريت شهروندان اين کشور از مذهب بودايي پيروي ميکنند. طبق مقالهاي که خبرگزاري «کريستين هدلاين» از ظلم و ستم کومونيستها در اين کشور منتشر کرده است مردمان مسيحي جزو اولين قشري هستند که در اين نظام دولتي مورد هدف آزار و اذيت و جفا قرار گرفتهاند.
مقامات کومونيستي به شدت تمام فعاليتهاي مذهبي در لائوس را از جمله کليساهاي ثبت شده مسيحيان را زير نظر دارد؛ به همين دليل در اين کشور يک سري کليساهاي خانگي به صورت مخفي بوجود آمده و فعاليت ميکنند.
به مانند ساير کشورهاي تحت فشار منجمله کشور ما ايران، زماني که اين کليساها توسط عاملين نفوذي که دولت در اقشار جامعه دارد افشا ميشود، مورد حمله قرار گرفته و اعضاي آنها دستگير ميشوند. خطراتي شديد از اين قبيل اتفاقات، تمامي اين عزيزان را تهديد ميکند. بياييد همگي در اتحاد براي کشور لائوس به نام عيسي مسيح در دعا باشيم.
ربوده شدن صد و ده دختر نیجریه ای
و بازگشت صد و نه نفر آنها
بر اساس گزارشي از کريستين پست در حدود سه سال پيش صد و ده دختر دانشآموز نيجريهاي توسط تروريستهاي بوکوحرام ربوده شدند.
پس از يک ماه مذاکره با مقامات دولتي، 109 نفر از آنها به خانوادههايشان باز گردانده شدند.
تنها دختري که بازنگشت دختري چهارده سالهي مسيحي به نام «ليا» بود. طبق گفتهي بوکوحرام، شرط آزادي او بازگشتن به دين اسلام بود که ليا از اين کار خودداري کرده بود. در طي آن بوکوحرام اعلام کرد که ليا به همراه يک پرستار مسيحي مادامالعمر به بردگي برده خواهند شد.
آخرين گزارشي که از او بدست آمد يک پيغام کوتاه به مقامات دولتي بود که به آنها التماس ميکند تا با شفقت و ترحم با او رفتار شود و او را از اين وضعيت نجات دهند. او به مدت سه سال است که به خاطر ايمانش به مسيح اسير است.
پروندهي ليا تنها يک نمونه از خشونت و ستم است که مسيحيان آنجا هر روزه با آن روبهرو هستند به ويژه در شمال کشور نيجريه که اکثر آنان مسلمان هستند.
مهاجمان بوکوحرام سالهاست که براي پاکسازي مناطقي از نيجريه از جمعيت مسيحي دست به تجاوز، دزدي و آدمربايي ميزنند. اين کشتار و تهاجمات از کريسمس 2019 به شدت افزايش پيدا کرده است، بطوري که اين کشت و کشتار به «قتل عام خاموش» لقب گرفته و توجه بسياري را به خود جلب کرده و آن را نوعي نسل کشي ميدانند.
از آنجا که واکنش دولت نيجريه و مقامات مربوط نسبت به اين قضيه با نوعي بيتفاوتي همراه است لذا اين بهترين فرصت براي مسيحيان در سرتاسر دنياست تا با دعا در کنار اين عزيزان بايستند و تسکيني بر دردها و نگراني آنان باشند.
در سال گذشته خبرگزاري آيکن ميزبان جلسهي مجازي براي اطلاع رساني از وضعيت آنجا بود. علاوه بر اين خبرگزاري، موسسهي ديگري نيز با اقدامي بشر دوستانه موسسهاي بنام ليا تاسيس کرد. دختر کوچکي که هنوز توسط مهاجمان بوکوحرام نگه داشته شده است. اين موسسه براي حمايت از دختراني مانند ليا که توسط گروههايي مانند بوکوحرام مورد حمله و يا ربوده شدهاند بسيار مهم و ضروري است. اين موسسه همچنين در تلاش است تا مکانهايي را ايجاد کند که دختراني مانند ليا بتوانند در صورت آزادي، خانه و امکانات تحصيل خود را در اختيار داشته باشند.
در کنار اين اقدامات مهمترين مسئله آزادي ليا است، بنياد ليا به مناسبت سومين سالگرد ربوده شدن او، يک کمپين هفت روزه را براي اطلاعرساني به جامعهي جهاني در نظر گرفته تا ماجراي ليا و شرايط مسيحيان نيجريه را در طي آن شرح دهد. اين کمپين بصورت مجازي برگزار خواهد شد که همراه با دعا و تشويق ايمانداران در اتحاد ادامه خواهد داشت. دعاي هر روز به يک موضوع خاص اختصاص خواهد داشت. بعنوان مثال در روز سيزدهم به طور خاص براي خانوادهي ليا دعا خواهد شد و روز بعد، تشويق و دلگرمي ليا موضوع دعا خواهد بود و روزهاي ديگر براي رهبران نيجريه و شکست تروريسم در آنجا و رهايي آنان دعا خواد شد. سه سال اسارت مدت زيادي است و بيتفاوتي جهان نسبت به آدمربايي و بردگي ليا و ديگر خشونتهاي مداوم در نيجريه بايد متوقف شود.
براي دعا، همه ميتوانند از طريق فيسبوک، توييتر و يوتيوب به سازمان ليا متصل و با اين کمپين به آدرس «LEAH foundation’s 7 days of prayer» همراه باشند.