کلیساهای چوبی، مهر معماری مسیحی بر تاریخ نروژ
به گزارش «محبت نیوز» کلیساهای قدیمی با معماریهای خاص مربوط به دوره خود در سراسر دنیا از عمده مقاصد گردشگری بسیاری از علاقمندان این نوع اماکن هستند. تعداد کلیساهایی که طی قرنهای ۱۲ و ۱۳ در نروژ ساخته شدهاند را بین ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ تخمین میزنند که به عنوان اولین رونق ساخت و ساز نروژ در نظر گرفته میشود. بسیاری از این بناها سردرهای کندهکاری شده با چوبهای مرغوب و دیوارهای نقاشی شده دارند که نقوش غیر مسیحی و مسیحیت را بر خود به همراه دارند. امروز حدود ۲۰ الی ۳۰ کلیسای چوبی هنوز هم پابرجا باقی ماندهاند که در این مقاله قصد داریم به معرفی چند کلیسای معروف چوبی بپردازیم.
ویژگی بارز طراحی کلیساهای چوبی این است که به جای اینکه از تختهها و چوبهای محکم به عنوان قفسه استفاده کنند یا در ساخت و ساز مستقیم در گودالهای زمین به کار ببرند (که این کار باعث پوسیدگی آنها میشود) پیهایی از سنگهای بزرگ و گسترده در زیر اسکلت چوبی ساختمان قرار میگرفت. این نوع طراحی عملکردی مانند فوندانسیونهای رادیه داشته است. در نتیجه قطعات چوبی روی یک سطح قرار میگرفت و از آن در برابر پوسیدگی که به علت در تماس بودن با آب اتفاق میافتد محافظت میکرد. این روش به قدری تاثیرگذار بود که کلیساهایی که در قرن ۱۲ به این روش ساخته شدهاند امروزه نیز پابرجا هستند.
سایت گردشگری «کجارو» به معرفی تعدادی از این کلیساهای چوبی در نروژ پرداخته است. کلیسای برگند (borgund) در شهر «لاردال» که بین سالهای 1180 و 1250 میلادی ساخته شد و امروز یک موزه است. کلیسای اورنس در شهر سون اوفیودون که در سال 1130 ساخته شده و قدیمیترین کلیسای چوبی است. کلیسای هدال بزرگترین کلیسای چوبی نروژ در شهر نوتودن که در اوایل قرن ۱۳ ساخته شده است. کلیسای هوپراستاد در منطقه سون اوفیودون که حدود سال 1130 ساخته شده است. کلیسای گل که در سال ۱۸۸۰ در نزدیک اسلو ساخته شده و امروز موزه تاریخ است. کلیسای لم در منطقه لم گودبرانسدال دارای شبستان سه جزئی است و در نیمه دوم قرن دوازدهم ساخته شده است. این کلیساها از جاذبههای گردشگری کشور نروژ محسوب میگردند.
چگونه «ترس» مردم را
به انتخاب مرگ هدایت میکند
بر اساس یک مطالعه جدید، بیمارانی که روش اوتانازی را انتخاب میکنند اغلب با این انگیزه به این روش روی میآورند که کنترل شرایط را در دست داشته باشند و یا اینکه باری بر روی دوش دیگران نباشند، نه به علت درد ناشی از بیماری.
مطالعات مبتنی بر این روش در مجله پزشکی نیوانگلند تورنتو منتشر شده است حاکی از آن دارد پس از آنکه کانادا تابستان سال گذشته اوتانازی را قانونی کردهاست گزارش شده که صدها تن برای کمکهای پزشکی در زمینه مرگ انتخابی ثبت نام کردهاند.
این مطالعه بیماران را از چهار بیمارستان مشارکت کننده در این نوع کمکهای پزشکی در مورد مرگ را مورد بررسی قرار داد و نتیجه گرفت که ترس از دست دادن کنترل عامل مهمی است که مردم میخواهند بمیرند.
بر اساس این گزارش اکثر دلایل مشترک، جلوگیری از باری بر روی دوش دیگران بودن و یا از دست دادن شأن و عدم تحمل در ناتوانی از لذت بردن از زندگی شخصی بوده است و تعداد کمی از بیماران به کنترل ناکافی درد و یا علائم دیگر اشاره داشتهاند.
محقق، مادلین لی، به واشنگتن پست گفت که نتایج مطالعه او را شوکه کرده است. لی میگوید افرادی که سعی دارند از این طریق کنترل زندگی خود را در دست بگیرند بیشتر تحصیل کرده و ثروتمند هستند. او مثالی از بیماری زد که قبل از اینکه سرطان او را تخت نشین کند یک دونده ماراتن بوده و هیچگاه خودش را به اینصورت تصور نکرده است.
قانون حکم بر این دارد که برای واجد شرایط بودن و انتخاب اوتانازی، بیماران میبایست وضعیت پزشکی سخت وغیر قابل درمان داشته باشند و ادامه بیماری به مرگ طبیعی پیشبینی شده باشد.
رهبران مسیحی در کانادا با این قانون مبارزه میکنند، آنها بر این باورند که این قانون نه تنها شأن انسانیت را نجات نمیدهد، بلکه آن را نیز نابود میکند. کاردینال تورنتو «توماس کالینز» بیانیهای را منتشر کرد که این قانون به از دست دادن احترام به عزت نفس انسان منجر میشود و بر روی پزشکان نیز تاثیر مخربی خواهد گذاشت، پزشکانی که به دنبال بهبودی هستند، نه کشتن انسانها.
چندین گروه مذهبی مانند انجمن مسیحی پزشکی و دندانپزشکی کانادا، جامعه پزشکی کاتولیک کانادا و گروه پزشکان کانادایی برای زندگی، نگران هستند که این قانون پزشکان را مجبور خواهد کرد بدون توجه به عقاید مذهبی و اخلاقی خود به بیماران برای خودکشی کمک کنند. یکی از وکلای این گروههای مذهبی، مخالفت خود را اینگونه توضیح میدهد: موضع و نگرانی ما پزشکانی هستند که به خودکشی انسانها میبایست کمک کنند، اکنون آنها باید وجدان و
مجبور ساختن زن مسیحی پاکستانی به پذیرش اسلام
اعتقادات مذهبی و اخلاقی خود را نقض کنند و این مسیر راه خوبی برای ادامه دادن نیست.
به گزارش «محبتنیوز» پلیس پاکستان با فرمان دیوان عالی پنجاب موضوع ربایش و تغییر دین یک زن مسیحی جوان را در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته خبرگزاری مسیحی «UCANEWS» پس از ماهها کشمکش دادگاه عالی پنجاب پلیس پاکستان را موظف کرد تا درخواست بررسیهای لازم از پیرامون ربایش و تغییر دین «نبیلا بیبی» زن مسیحی پاکستانی را آغاز کند.
چهار مرد مسلح در اکتبر سال گذشته با هجوم به منزل خانواده این زن مسیحی وی را ربودند. مردان مسلح با ادعای روی آوردن وی به اسلام و ازدواج او خانوادهاش را مجبور ساختند نبیلا بیبی را به آنان تسلیم کنند.
«بشیر مسیح» پدر این خانواده مسیحی با تنظیم شکایتی بر علیه ربایندگان دخترش از پلیس خواسته بود بر علیه آنان اقدام کند اقدامی که تا یک سال از سوی پلیس به آن ترتیب اثری داده نشد…