شناسنامه فیلم:
فیلم «خروج» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا در سال ۱۳۹۸ ساخته شد و در سال ۱۳۹۹ به صورت آنلاین به اکران درآمد. برای شکل گیری این اثر زیبا بازیگرانی چون فرامرز قریبیان، پانتهآ پناهیها، جهانگیر الماسی، سام قریبیان، کامبیز دیرباز، گیتی قاسمی و محمدرضا شریفینیا به نقش آفرینی پرداختهاند.
خلاصه فیلم:
فیلم خروج داستان کشاورزان روستایی را به تصویر کشیده است که آب سد شور در زمینهای کشاورزی آنها تخلیه گردیده و باعث تخریب زمینهایشان شده است. آنها پس از آنکه از طریق مسئولین روستا و بخشدار و غیره به نتیجهای نمیرسند تصمیم به دیدار با رئیس جمهور میگیرند و با تراکتورهای خود راهی پایتخت میشوند که در این مسیر…
بررسی فیلم:
عدل آباد؛ روستایی که نامش از عدل و عدالت گرفته شده ولی عدالت از آن دور است. برایمان بسیار آشناست اینگونه اسمها آن هم در حال و هوای این روزهای کشورمان که برابری و عدالت تنها شعاری بیش نیست. مردم عدل آباد که از ناعدالتی و بیتوجهی مسئولین و به این نتیجه رسیدهاند که برای رسیدن مفهوم اصلی عدالت باید خروج کرد با رهبری رحمت از آن روستا که تنها شعاری بیش نیست خارج میشوند. خروج از گناه، خروج از شعار، خروج از اسارت، خروج از بستگیها و تعصبات، خروج از مرده پرستی و به حرکت درآمدن آن هم با رحمتِ خدا و در فیض او کاری است که ما برای نجات و رهایی میبایست انجام دهیم؛ میبایست خارج شد و چشمان را به جاده دوخت و در مسیر اصلی قدم برداشت.
ابتدای فیلم زمانی که کشاورزان شبانه مشغول بارگیری آب مورد نیاز زمینهایشان هستند قطاری بر روی ریل و مسیر اصلی خود در حرکت است و کشاورزان بی تفاوت به کار همیشگی خود مشغولند. قطارِ تازگی و حیات در مسیر خود در حرکت است و بسیاری از ما هستیم که بی تفاوتیم نسبت به این قطار و در روزمرگی و تکرار گیر کردهایم؛ هر روزه و هر شب برای بارگیری آب مورد نیاز در زحمت هستیم و خود را مشغول میسازیم؛ چه زیبا عیسی مسیح در یوحنا باب چهارم به زن سامری که جویای آب هر روزه خود به محل چاه آمده بود آب حیات و جاری یعنی خود را مینمایاند تا هرگز تشنه نگردد، زنی که راه و روشهای خود و روزمرگیهای خود را پیشه کرده بود به یکباره با یافتن این آب حیات به جریان میافتد و این مژده را به دیگران منتقل میکند.
قطار در حرکت است، بهتر این است که به این قطار بپیوندیم و در راه بمانیم… در این مسیر درست به مانند خروج کشاورزان از روستای به ظاهر عدل آباد طعنهها، ترسها، تهدیدها و گاهاً نا امیدیها و بیوفاییها از طرف دشمن خواهد بود ولی در مقابل آن تشویقها و قوتهاست و انگیزه نجات و رهایی که ما را تا به انتها پایدار نگاه میدارد. همانطور که در فیلم «رحمت» به بقیه میگوید خروج بی سر و صدا نیست؛ به یاد داشته باشیم که برای خروج از سلطهی پادشاهی تاریکی و بیعدالتی دشمن دست به هر کاری میزند تا ما را از این مسیر منصرف کند و ما را به جای اول خود بازگرداند و یا حتی با نشان دادن آدرسهای اشتباه و گمراه کننده و گاهاً با وعدههای زیبا در ظاهر ولی در حقیقت پوچ و بی معنی، از مسیر خارج کند ولی به یاد داشته باشیم که این خروج ارزشش را دارد؛ ارزشی به معنای واقعی. پس تا به انتها ایستادگی نیاز دارد و در ریل و مسیر اصلی ماندن.
شما را تشویق میکنیم که این فیلم زیبا را با این نگاه در مشارکت تماشا کرده و برکات و نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارید.