نام کتاب: زن؛ استخوانی از استخوان­هایم، گوشتی از گوشتم

نام نویسنده: امید سبوکی

کتاب زن با توجه به نیاز زنان و هویت گمشده آنها در این مقطع زمانی و فرهنگی نوشته شده است. نگاه ما به زن چیست؟ نگاه جامعه به زنان چگونه است؟ و حتی نگاه زنان به خودشان چگونه شکل گرفته؟ بسیاری از زنان در دفاع از هویت خود دچار افراط شده و زن بودن را برتر می‌بینند؛ بسیاری از زن بودن متنفرند و هویت جعلی مرد را برای خود می­سازند و به اصطلاح برای خود مردی هستند؛ بسیاری از زنان همانند پرنده­ای در قفس‌اند و برخی همچون کالا…؛ اما خداوند زن را چگونه می­بیند؟

این کتاب هویت گم شده زنان را به آن­ها یادآور می­شود و با نگاه به عملکرد زنانی که در کتاب مقدس از آن­ها یاد شده است نکات مثبت و منفی را بررسی کرده و زاویه­ای جدید از شناخت زن را به ما می­دهد.

در کتاب مقدس مجموعه­ای از اتفاقات و رویدادهایی را می‌بینیم که شناخت ما نسبت به خدا و ثمرات در خدا ماندن، و با خدا مشورت کردن و نکردن را به ما نشان می­دهد. چهار چوبی که در آن امنیت است و خارج از آن اسارت.

نویسنده در این کتاب عملکرد زنانی در کتاب مقدس همچون حوا، سارا، هاجر، ربکا، نعومی، لیه، راحیل، استر، حنا، مریم مجدلیه، مریم مادر عیسی و… را نسبت به فراخواندگی­ها و ضعف­هایشان بررسی کرده است، و هر چه بیشتر بر روی زندگی آن­ها دقیق شویم شباهت خودمان را با آن­ها بیشتر خواهیم یافت.

آیا همچون استر بانوی تاثیرگزاری بوده‌ایم؟ آیا همچون لیه قربانی هستیم؟ آیا همچون حنا دلی برای خداوند داریم؟ چقدر مثل مریم «بشود»، بر لب داریم؟ آبستن چه هستیم؟

سوالات بسیاری است که می­تواند مسیر افکار ما را تغییر دهد؛ جواب همه این سوالات، در نور مسیح و در راستی، هویت جدید یک زن در خداوند را به ما نشان می­دهد.

اگر فکر می­کنید زخمی هستید، اگر وجودتان همچون جامی شکسته شده و حتی خودتان را نمی­شناسید، این کتاب ارزش فرزند خداوند بودن را به شما یادآوری کرده و برای شروعی تازه و دریافت هویتی تازه می­تواند به شما کمک کند. شناخت هویت حقیقی زن و کاربرد عملی کتاب مقدس در زندگی، هدف و الویت این کتاب می‌باشد.

شرایط خانواده، جامعه، گذشته و حتی شرایط خصوصی فرد، معیارهای بسیاری به همه برای شناخت هویت زن داده است. اما براستی کتاب مقدس در این رابطه چه می­گوید؟

خداوند تنها داور و قاضی است. اگر جامعه زن را حیوان یا کالا خطاب می­کند کلام خداوند چه می­گوید؟ کلام خدا نقشی حیاتی به زن داده است و او را استخوانی از استخوان‌ها و گوشتی از گوشت مرد می‌خواند…؛ اما چگونه دریابیم در شرایط متفاوت کلام به ما چه می­گوید و چطور فرهنگ و عملکرد درست و صحیح در خداوند را دنبال کنیم. بطور مثال: دکتر روانشناسی ممکن است تجویز کند که زن در این شرایط و سختی‌ها می­تواند به تعهدات خود نسبت به همسر و فرزندانش عمل نکند و حتی وارد رابطه‌ای دیگر شود، اما در این تجویز و راه‌کار روانشناس کلام خداوند را شکسته است و از حدود خود تجاوز کرده؛ پس باید کلام خدا را دنبال کرد، چرا که تنها چراغ برای راه‌های ماست و نظرش متفاوت با دیدگاه زمینیِ ما تا در جاده‌های زندگی با اطمینان و قوت در نور او گام برداریم.

نجات برای همه یکسان جاری شده و تفاوتی میان مرد و زن در دریافت این هدیه وجود ندارد و در کلام به وضوح آمده که میان مرد و زن در رابطه‌ی ایمانی تفاوتی نیست… “زیرا همگی شما به وسیله ایمان در مسیح عیسی، پسران خدا می‌باشد. زیرا که همگی شما که در مسیح تعمید یافتید، مسیح را در بر کردید. دیگر نه یهودی معنی دارد نه یونانی، نه غلام نه آزاد، نه مرد نه زن، زیرا شما همگی در مسیح عیسی یکی هستید.” (غلاطیان 3: 26-27)؛

فصل به فصل این کتاب از نگاه و هدف خدا برای فرزندانش صحبت می­کند و اینکه چطور خداوند در ضعف­هایشان آنها را یاری داده است؟ چطور در شرایط مختلف خداوند با آنها ملاقات کرده و هر کدام را به نام فراخوانده است؟ آیا آن­ها در هدف خدا حرکت کرده­اند و اگر نه ثمره­اش چه شده است؟

آری خداوند همیشه پشت در قلب ماست تا با ما ملاقات کند. عملکرد ما چیست؟ آیا در مقابل وعده­های او همچون سارا تلاش انسانی می­کنیم یا همچون هاجر وقتی قدرت را حس می­کنیم از آن بر علیه دیگری استفاده می­کنیم؟ آیا ازدواج‌های ما موافق با فرهنگ جامعه پیش می­رود؟ اگر می­رود چه قدر ثمر نیک در آن می‌بینیم؟ خداوند برای تمامی انتخاب­های ما در زندگی از طریق کتاب مقدس الگو داده است؛ ما با چه الگویی پیش می­رویم؟

این کتاب سعی بر این دارد تا فرهنگ کتاب مقدس را به ما بشناساند تا اراده‌ای را ببینیم که هر گاه به آن نزدیک می­شویم کامل است و مناسب، و آن تنها اراده و نقشه پدر آسمانی برای هر یک از ماست.

نویسنده از ما دعوت می‌کند، که اگر امروز در جامعه‌ای با ریشه‌های مذهبی رشد کرده‌ایم این کتاب را تا به انتها دنبال کنیم. تا این سفر روحانی، باب‌به‌باب و فصل‌به‌فصل ما را به عمقی از کتاب مقدس ببرد بلکه با تامل در آیات و شخصیت‌های کلام هویت گمشده خود را بیابیم و در این هویت واقعی و حقیقی در مسیح ریشه گرفته، رشد کنیم و به قامت مسیح درآییم.

بیایید تا بدن­هایمان را همچون قربانی زنده و پسندیده خدا تقدیم کرده و با نو شدن ذهن خود دگرگون شویم. تحولی که نه در ریشه و فرهنگ، بلکه ریشه در خدا و فیض بی مانندش دارد. چرا که آنگاه قادر به تشخیص اراده نیکو پسندیده و کامل او خواهیم بود، آمین.

المیرا عزیزی

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

مریم مجدلیه
کوچک پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست