شناسنامه سـریال
سریال «هیولا» ساختهی کارگردان معروف و خوشنام کمدی ایران، مهران مدیری میباشد که با همکاری پیمان قاسمخانی به عنوان سرپرست نویسندگان که سالها پیش در ساخت سریال موفق شبهای برره با وی همکاری داشته را وارد شبکه نمایش خانگی کرد. این سریال طنز تلخ که واقعیتهای اجتماعی امروزه را به تصویر کشیده است در ۱۹ قسمت ساخته شد و در آن بازیگرانی چون گوهر خیراندیش، فرهاد اصلانی، نیما شعباننژاد، شبنم مقدمی، عزتلله مهرآوران و خود مهران مدیری نیز نقش آفرینی کردهاند.
خلاصه سـریال
داستان در مورد خانوادهای است که لقب خود را از اعمال نیک خانوادگی خود گرفتهاند؛ «شرافت»؛ هوشنگ معلمی راستکردار است که در عصر کنونی میراثدار این لقب خانوادگی میباشد و همه سعیاش بر این است تا حرمت چندین و چند سالهی آبا و اجدادی خود را حفظ کند، ولی در این روزگار سخت ایران و تهران امروزی با چالشهایی روبرو میشود و ناچاراً دست به کارهایی میزند که…
بررسی سـریال
این سریال فوقالعاده به زیبایی جنگ نیکویی و بدی کردن را در ایران امروزی به تصویر میکشد. خانواده شرافتی که در گذشته تمام یک کوچه و محله جزو املاک آنها بوده و در آن کوچه خانوادهای به نام چِمچاره به عنوان سرایهدار خانوادگی آنها میزیستند که پیشینهی آبا و اجدادی خوبی نداشته و بطور موروثی این کج دستی را برای فرزند کنونی خود به ارث گذاشتهاند و حال در عصر حاضرِ تهران، شرایط کاملاً برعکس شده است؛ خانواده چِمچاره صاحب تمام آن محله شده و خانواده شرافت تمام املاک خود را در آن محل از دست داده و تنها میراث آنها اسم آن محله است که بر روی تابلو نقش بسته و گرفتاریهای روزمرهای که دائم در حال وسوسه کردن هوشنگ و خانوادهاش است.
حکایت این روزهای بسیاری از ایمانداران بدینگونه است. شیطان چنان عرصه را تنگ میکند و وسوسههایی را در سر راه میگذارد که به هر طریقی فرزندان نور را از راه و روش نیکویی خارج ساخته و در تاریکی گرفتار کند.
هوشنگ که با فشار و طعنههای خانواده دست و پنجه نرم میکند به وسوسه تن میدهد و اولین قدم اشتباهش که خرج کردن تراولچکهای تقلبی از روی تنگدستی میباشد را انجام میدهد و برای اینکه وجدان خود را آسوده سازد مبلغی را بعنوان صدقه به فقرا میبخشد، به پیرزنان کمک کرده و کودکان در خیابان را به صورت رایگان تدریس میکند به این خیال که جبران خطای او میشود و وی توسط خدا بخشیده خواهد شد.
ولی غافل از این است که به وسوسه تن داده و در دام بزرگی که شیطان برای او پهن کرده گرفتار شده است.
ما انسانها بسیار استادانه برای پاک ساختن وجدان خود و پذیرفته شدن در نزد خدا برای خود مذهب میسازیم و تصور میکنیم افکار خداوند نیز به مانند افکار ماست و از این غافلیم که چنانچه خداوند در اول قرنتیان باب ۱ آیه ۲۵ میفرماید: «آنچه در نزد انسان حکمت بشمار میآید در نزد خداوند جهالت است؛» ولی هوشنگ تصورش برعکس است هر چه بیشتر در گناه غرق میشود صدقات خود را برای دریافت بخشایش بیشتر میکند.
چه زیبا کلام خدا به ما نشان میدهد که ما با خون بره فدیه شده و نجات یافتیم تا هر که فخر میکند نه به اعمال خویش، بلکه به خدایی که فدیه کرده جان انسانها را مفتخر باشد و انسانی که با فیض خدا آزادی و رهایی را چشیده دیگر میل و رغبتی به گناه ندارد و از آن متنفر خواهد شد.
شما را به همراه خانواده به تماشای این سریال طنز دعوت میکنیم و از شما میخواهیم که بر روی نگاه مذهبگونه انسانی که به دنبال ایجاد روشهایی برای آسودهسازی وجدان خود است که به دور از اراده خدا میباشد تامل داشته باشید.