سلام و درود به همه شما دوستداران کتاب. در دو شماره قبل فرصتی داشتیم تا با هم نگاهی به کتاب مهار فکر شفای زبان به قلم مژده شیروانیان بیاندازیم و در این شماره نیز به قسمت آخر این کتاب میپردازیم. امیدواریم بتوانیم در آخر این فصل با قوت خدا به تمام این بیماریها غلبه کنیم.
روز ۱۹ – نام خدا را به باطل بردن: مانند قسم خوردن، کفر گفتن و توهین به مقدسات. در کتاب خروج باب ۲0 میخوانیم که خداوند کسانی که اسم او را به باطل ببرد بیگناه نخواهد شمرد، ما زمانی که قسم میخوریم در حقیقت نام خدا را بیارزش میشماریم که با موازین زندگی مسیحی سازگاری ندارد.
روز ۲۰ – گفتار عجولانه: خویشتنداری یکی از ثمرات روحالقدس است که در جلوگیری از این بیماری زبان میتواند کمکمان کند. بسیاری اوقات به خاطر گفتارهای عجولانه خود سخنی گفتیم یا قولی دادیم که بعد از آن پشیمان شدیم، در چنین مواردی کلام خدا میگوید باید با فروتنی عذرخواهی کنیم.
روز ۲۱ – زورگویی: ما باید پیوسته به یکدیگر محبت کنیم و هیچ توقعی نسبت به هم نداشته باشیم، زورگویی و لجبازی و پرتوقعی از غرور سرچشمه میگیرد و این آفتِ زبان را بسیار جدی باید بگیریم زیرا که اول به خود ما آسیب میرساند و مانع کار روحالقدس درون ما میشود. تسلیم خدا بودن میتواند ما را از این بیماری رهایی دهد.
روز 22 – ستیزه جویی و نزاع یا دو بهم زنی و پرخاشگری: یکی از بزرگترین کارهای شیطان تفرقه افکنی و جدایی بین فرزندان خداست و مانع برکت در زندگی آنان میشود. ما زمانی میتوانیم از این چرخه نزاع بیرون بیاییم و بر آن غلبه کنیم که فکر خود را در حریم منتخب کلام خدا گردش دهیم و از دفاع از منافع خود دست برداریم.
روز 23 – تحقیر یا سرکوفت زدن و ضعف دیگران را به رخشانکشیدن: روانشناسان کمبود اعتماد به نفس و عقدههای کودکی را دلیل این بیماری میدانند. این بیماری فقط نیاز به کلمات ندارد بلکه یک پوزخند یا شانه بالا کردن میتواند زهر آن را به طرف مقابل انتقال دهد. بیایید دعا کنیم که امروز در روبرو شدن با ضعفها و کاستیهای دیگران زبان تشویق به کار گیریم نه تحقیر.
روز 24 – فضولی کردن: در کلام خدا فضولی یکی از گناهان جدی به شمار میرود. در اول پطرس باب 4 آیه 15 میخوانیم «که اگر رنج میکشید، مبادا به سبب قتل، دزدی، شرارت یا حتی فضولی در کار دیگران باشد.»
روز 25 – قضاوت کردن و محکوم کردن دیگران: این یکی از بیماریهای بسیار متدوال زبان میباشد. در یوحنا باب 7 آیه 24 میخوانیم «که به ظاهر داوری نکنید بلکه به حق» آیا بهتر نیست که قضاوت و داوری را به خود خدای حق بین بسپاریم و همانطور که مسیح ما را بخشیده ما هم دیگران را ببخشیم؟
روز ۲۶ – بدبینی: افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، به هرچیزی مشکوکاند. شکاکی و بدبینی و گاهی بدون دلیل بین زن و شوهر، فرزندان و والدین، دوستان و همکاران باعث سلب اعتماد و ایجاد سوءتفاهم میشود و در نتیجه پنهان کاری و ترس را به بار میآورد. بیاد داشته باشیم که پولس دراین باره میگوید «محبت ترس به دل نمیگیرد» بیایید به افکار خود انضباط روحانی دهیم و با کمک روحالقدس از این افکار منفی رهایی یابیم.
روز ۲۷ – نیش و کنایه: در بین بیماریهای متعدد زبان این بیماری افراد را رنجور و آشفته میسازد، و شاید شدیدترین ضربه ناشی از این بیماری زمانی است که حسادت مسبب آن میشود. در رساله یعقوب باب ۳ میخوانیم که «هر جا حسد و جاه طلبی باشد درآنجا آشوب و هرگونه گفتار زشت هم خواهد بود.»
روز ۲۸ – زبان صاحب نظر: افرادی هستند که در مورد همه چیز اظهار نظر میکنند و به دیگران اصرار دارند که ما در رابطه به هر چیزی اطلاع داریم! اما مشکل اینجاست که برخی از ما نمیتوانیم در جمعی ساکت بنشینیم و به نوعی خود را مسئول میبینیم که حرفی بزنیم. با برتر ندانستن عقیده خود به دیگران یا تا زمانی که نظر ما را نخواستند حرفی نزنیم و گوش باشیم و فرصت صحبت کردن را به دیگران بدهیم، این راه حل میتواند به ما کمک کند تا کمتر به این بیماری زبان دچار شویم.
روز 29 – انتقامجویی لفظی: عیسی مسیح به ما فرمان میدهد که نه تنها انتقام نگیریم بلکه به دشمنان خود هم محبت کنیم و همینطور در اول پطرس باب۳ آیه ۹ میخوانیم «بدی را با بدی پاسخ نگویید بلکه در مقابل برکت بطلبید.» فراموش نکنیم که انتقام از آن خدا میباشد و بخشش وظیفه ما.
روز ۳۰ – سکوت: این آخرین فصل پایانی این کتاب میباشد. شاید بسیاری فکر کنیم پس سکوت بهتر از حرف زدن میباشد اما باید درنظر داشت که سکوت نا به جا و بیموقع هم خودش یک بیماری زبان است، مثلاً زمانی که حق کسی پایمال میشود و ما سکوت میکنیم، یا با بیاعتنایی، قهر کردن شخصی را تحقیر کنیم. قهر کردنهای مکرر ما را عادت به نبخشیدن میکند و اعتماد ما را در مسیح گسسته میکند. همچنین کوتاهیهای ناشی از سکوت منجر به کوتاهی تشویق و عدم حمایت از دیگران، و همینطور نرساندن کلام و پیام خدا میشود.
ضمیمه ۱ – من در مسیح کی هستم؟ مقبول خدا، با ارزش، ایمن، من هیکل خدا و انتخاب شده او هستم، و قادرم بواسطه مسیح که من را تقویت میکند هرکاری را انجام دهم. من نجات یافته و بخشیده شده و فرزند او هستم.
ضمیمه ۲ – ما باید مردم را ببخشیم حتی اگر به ناحق ما را قضاوت میکنند و باید امین و درستکار باشیم. آرامش خودمان را حفظ کنیم، نیکی کنیم و بهترین خودمان را ارائه دهیم.
ضمیمه ۳ – در رابطه با پدری نوشته شده است که یگانه پسرش را به قتل رساندند اما او حتی برای قاتلین فرزندش هم در دعا میایستد و آنها را میبخشد.
در سه بخش و شماره مجله اسمیرنا خلاصهای از این کتاب را به شما خوانندگان عزیز ارائه دادیم. لازم به ذکر است تمام مطالب در این شمارهها جای نگرفت و تنها خلاصهای از آن را با شما به اشتراک گذاشتیم؛ برای عمیق شدن در این کتاب و مقابله با راه حل بیماریهای زبان پیشنهاد میدهیم این کتاب را بطور کامل مطالعه کنید.
«فیض مسیح با شما»