ممانعت از ورود مبشر مسیحی آمریکایی “دیوید بایل” به ترکیه

به گزارش شبکه خبری “محبت نیوز”، اداره مهاجرت ترکیه اجازه ورود به دیوید بایل مبشر مسیحی کانادایی- آمریکایی، در فرودگاه صبیحا استانبول را نداد. پس از ۱۹ سال زندگی و کار در ترکیه، پلیس به مبشر و واعظ ۴٩ ساله مسیحی گفت که وی اجازه ورود به کشور ترکیه را ندارد.

بایل 25 اکتبر به ایالات متحده سفر کرده بود و در همین حین مهلت ۱۵ روزه اعتراض به حکم صادره که از سوی دولت ترکیه به اجرا در آمده بود را از دست داد.

به نقل از تارنمای انگلیسی زبانWWM ، بعد از بازجویی از این مبشر مسیحی در اواسط اکتبر در آنکارا به او گفته شده بود که وی اجازه بازگشت به ترکیه را ندارد مگر با پرداخت جریمه!

وی زمانیکه در بیستم نوامبر برای دیدار همسر و فرزندانش به ترکیه بازگشت در فرودگاه استانبول اجازه ورود به او داده نشد و وی را بازداشت کرده و با پرواز بعدی او را به اشتوتگارت آلمان برگردانند و بر طبق قوانین ترکیه به او حتی حق دیدار با وکیل، خانواده و حتی سفارت‌خانه را ندادند.

به هنگام بازداشت در فرودگاه استانبول حکمی مبنی بر عدم اجازه ورود به وی تسلیم نشد اما زمانی که به آلمان رسید سازمان مهاجرتی آلمان در آنجا مستقر بود و حکمی رسمی بر مبنای عدم ورود توسط دولت ترکیه را به وی ارائه نمود. بایل این عدم اجازه ورود به ترکیه را رد کرد و این موضوع را خلاف مقررات دانست.

شایان ذکر است ۲ سال قبل یک نهاد امنیتی ترکیه دستوری مبنی بر اخراج وی از این کشور را صادر و طی آن او را به عنوان یک تهدید برای امنیت ملی ترکیه معرفی کرده بودند و بدینسان اخراج وی بر اساس قوانین مهاجرتی ترکیه از سال ٢٠١٧ در دستور کار قرار گرفته بود. این حکم بر مبنای اتهام طرح و برنامه ریزی و عضویت وی در سازمان‌های تروریستی داده شده بود!

وکیل تُرکیه‌ای بایل در تلاش است تا وقفه طولانی را که در دادگاه وی به وجود آمده مطابق با قوانین ترکیه درباره اخراج اجباری او به نتیجه برساند، همچنین وکیل مدافع وی اظهار داشت که در طی چند روز آینده کیفر خواست را مجدداً ارائه خواهد داد.

بایل در آلمان اینطور نوشت: “موعظه‌های ۱۹ ساله‌ام در ترکیه به اتمام رسیده و با اعتراض به حکم دادگاه، قوانین نامشخص این کشور را پیگیری می‌کنم، حتی اگر این مسئله منجر به عدم ورودم به ترکیه شود، باز هم ادامه خواهم داد.”

بایل زمانیکه در بازداشت فرودگاهی بود به دیدبان حقوق مسیحیان گفت، امیدوارم همسر و سه فرزندم تا آخر سال تحصیلی در استانبول بمانند و پس از آن به آلمان بیایند تا مبارزات را ادامه دهیم.

به گفته انجمن کلیساهای پروتستان ترکیه وضعیت مسیحیان این کشور نامناسب توصیف شده است.

طبق گفته کلیسای پروتستان ترکیه تهدید مسیحیان در این کشور هر روز بیشتر از قبل می‌شود.

“محبت نیوز” در گزارشی بر طبق مقاله‌ای که در روزنامه “جمهوریت” ترکیه چاپ شده بود اعلام کرد که در گزارش سالانه انجمن کلیساهای پروتستان ترکیه ضمن بیان افزایش فشار و ارعاب علیه مسیحیان ترکیه در سال ۲۰۱۶، به اظهارات و نمایش‌های خیابانی علیه “بابانوئل” و جشن میلاد مسیح، در آستانه سال نو میلادی اشاره نموده یادآور گردیده است که “کتاب مقدس” مسیحیان که در مخفی‌گاه متعلق به تروریست‌ها، کشف گردیده بود، به عنوان “چیز بسیار بد” برای چند روز در رسانه‌های خبری مطرح شده است!

مسیحیان ترکیه با وجود وعده‌های در بهبود اوضاع همچنان مورد آزار دیگر شهروندان ترک و تبعیض از سوی مقامات پایین دست دولتی هستند. بر اساس تحقیقات یک گروه پروتستان مسیحیان در کتب درسی و رسانه‌ها نیز مورد بدگویی و اهانت قرار دارند.

برکناری یک “شهردار مسیحی” در ترکیه به دستور اردوغان

به گزارش “محبت نیوز” دولت اسلامگرای اردوغان بر سرکوب اقلیت‌های دینی و قومی ترکیه افزوده است.

“محبت نیوز” به نقل از هفته‌نامه فرانسوی لوپوئن در گزارشی اعلام کرد یک دختر جوان مسیحی به نام “فبرونی اکیول” که در شهر کوچکی بنام “مردین” شهردار شده بود برکنار شد. همراه با او یکی دیگر از شهروندان این شهر که پیرمردی کُرد است در رأس لیست انتخاباتی برای شهرداری “مردین” بود. آنها با ۵۲ درصد آراء انتخاب شده و پست شهرداری مردین را به عهده گرفته بودند.

این لیست انتخاباتی را حزب اپوزیسیون دموکراتیک خلق ارائه کرده بود. حزبی که مورد غضب دولت ترکیه هستند و این دولت اعضای آن را تروریست می‌داند. این دو شهردار روز ۱۷ نوامبر از کار برکنار شدند.

طبق آخرین گزارش محبت نیوز شهردار کُرد به زندان افتاده و پاسپورت زن جوان مسیحی مصادره شده تا نتواند از کشور خارج شود.

حراج بناهای تاریخی مسیحیان توسط کشور ترکیه

کلیسایی 300 ساله ارمنی که واقع در محله “ستباش” شهر بورسای ترکیه می‌باشد با قیمت یک‌ونیم میلیون دلار به فروش گذاشته شده است.

به گفته سایت خبری محبت نیوز آگهی فروش این کلیسا توسط یک مرکز خرید و فروش املاک به وکالت از “صاحب” آن، که خارج از ترکیه بسر می‌برد، در سایت “Bursasehirportali.com” بارگذاری شده است.

به گزارش “آراکس”، در دفتر بنیاد حفظ آثار تاریخی شهر بورسا در سال 1986 از این بنای تاریخی به عنوان یک کلیسای کهن‌سال و قدیمی یاد شده است.

به گفته کارگزار دفتر خرید و فروش اموال غیر منقول (تایفون اوزنگیلر): محله ستباش از محلات ارمنی نشین بورسا بوده و تا قبل از نسل کشی ارمنیان سازه‌های خاص خود را داشته است از قبیل: کلیساها، مدارس، مراکز فرهنگی و…

همچنین این محله پس از جنبش “مصطفی کمال آتاترک” از سکنه ارمنی خالی شده است و کلیساهای آن برای مقاصد مختلف نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

و همچنین گزارش بر این است که کلیسای متعلق به ارمنیان در ترکیه در آستانه ویران شدن می‌باشد و کلیسای تاریخی ارامنه در کشور ترکیه، شهر کایسری به کتاب‌خانه تبدیل می‌شود!

کلیسای مذکور نیز تا اوائل دهه 1980 به عنوان یک مرکز فرهنگی اجتماعی هم مورد بهره برداری قرار می‌گرفت و پس از آن به ویرانه تبدیل شده است. طبق داده‌های دفتر ثبت اسناد محلی این کلیسا در مجموع 512 متر مربع فضای مفید داشته و دارای سه طبقه بوده است.

بر اساس این اسناد تاریخی در بورسا و حومه آن ارمنیان 17 کلیسای فعال داشته‌اند که پس از نسل‌کشی ارمنیان توسط دولت ترکیه،  به دستور دولت این کلیساها در صورت نیاز برای مقاصد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است و مابقی آن‌ها به بخش خصوصی واگذار و یا تخریب شده‌‌اند.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

دلنوشته
اپلیکیشن کتاب مقدس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست