شناسنامه فیلم:

«شناي پروانه» فيلمي در ژانر اجتماعي و به کارگرداني «محمد کارت» و تهيه‌کنندگي «رسول صدرعاملي» در سال 1398 مي‌باشد. اين فيلم برنده «سيمرغ بلورين» جشنواره فيلم فجر گرديده و بازيگراني همچون «جواد عزتي، امير آقايي، طناز طباطبائي و پانته‌آ بهرام» در آن به نقش‌آفريني پرداخته‌اند.

خلاصه فیلم:

ويديويي در استخر شنا از خانمي به نام پروانه «طناز طباطبايي» که در حين آموزش شنا به کودکان است در فضاي مجازي منتشر شده و دست به دست مي‌گردد. هاشم «امير آقايي» شوهر پروانه که از گنده لات‌هاي محله مي‌باشد از فرط عصبانيت به همسر خود حمله‌ور شده و او را به قتل مي‌رساند و حجت برادر هاشم «جواد عزتي» به دنبال فردي که مسبب ضبط و انتشار اين ويديو است به راه مي‌افتد اما…

 بررسی فیلم:

فيلم «شناي پروانه» نمايانگر اقشار مختلفي از جامعه است که هر کدام در عين مجرم و گناهکار بودن قرباني نيز هستند. طمع، قدرت، پول، حسادت و انتقام گناهاني است که در اين فيلم به چشم مي‌خورد که مسبب تمام اين بلايا و بدبختي‌ها ذات گناهکار انسان است. اين ذات به دنبال اين است که حتي کساني را که سعي دارند خود را از اينگونه زيستن و گذشته‌اي که داشته‌اند جدا سازند باز در خود گرفتار کند. سعي و تلاش اين افراد بيهوده است چرا که در اعمال ما نجاتي نيست. اين شايد ما را فقط براي مدتي از آنچه که بوده‌ايم دور کند ولي با اولين جرقه‌ها و برخوردها ما را مجدد در منجلاب خود گرفتار و غرق مي‌کند و از آنچه که در گذشته بوده‌ايم بدتر مي‌سازد. ولي براستي چه چيز ما را واقعاً از آنچه که بوده‌ايم رها مي‌سازد؟ رها شدني که در آن قوت باشد و رحمت و بخشش! رها شدني که نه تنها با کوچکترين بادي بلکه با طوفان‌هاي عظيم هم لغزشي در ما ايجاد نکند و ما را به آنچه که در گذشته بوديم تبديل نسازد.حجت در همان محله‌اي که برادرش هاشم بزرگ شده رشد کرده ولي مي‌بينيم که فاصله گرفتن او از آنچه در گذشته پشت سر گذاشته مسير زندگي‌شان را به دو جهت متفاوت سوق داده است. حجت دست از شرارت، طمع و گناهاني اينگونه برداشته ولي هاشم چنان در جنون يک بودن و نيز بزرگ بودن قرار گرفته که حتي همسر خود را هم به قتل مي‌رساند. هرچند اينگونه سالم زيستن نيز نجاتي براي حجت به بار نياورده است. او که براي کسب رضايت از پدر پروانه به وسيله شناسايي مسبب پخش ويديوي استخر خود را مي‌يابد در هر قدم که بيشتر پيش مي‌رود ذات دروني‌اش بيشتر او را جذب گرفتن انتقام مي‌کند. حجت که به دنبال مجرم مي‌گردد خود نيز در اين مسير مجرم شده است و تا به جايي پيش مي‌رود که نهايتاً مي‌بيند زندگي خود او نيز بازيچه بوده و او هم قرباني واقع شده است.

هاشم که در ظاهر مرام، بزرگ مردي و غيرت را پيشه گرفته اما در باطن به دام قاچاق مواد مخدر گرفتار گشته است و دچار تعصباتي کورکورانه؛ تعصباتي نه از سر محبت به همسر بلکه براي حفظ بزرگي و جايگاه خود در او شکل گرفته است. او که خود مجرم است قرباني دسيسه‌ها شده و زندگي او با يک ويديو از هم ‌پاشيده مي‌شود.

از سويي ديگر پروانه نيز که مدعي ا‌ست گناهي مرتکب نشده و فقط قرباني اين دسيسه شده خود نيز گناهکار است. گناهي که مدت‌ها پيش مي‌بايست براي نجات خود و هاشم به مقابله با آن دست به کار مي‌شد. در «مزمور يک آيه اول» خداوند اينچنين وعده مي‌دهد: «خوشا به حال کسي که در مشورت شريران گام نزند، در راه گناهکاران نايستد و در محفل تمسخرگران ننشيند.» محله‌اي که در آن خلاف و شرارت بيشتر نشان دهنده بزرگ‌تر بودن اشخاص است و اين در نهايت به بهاي از دست رفتن جان پروانه ختم مي‌شود.

«مُصيِب» نيز خود هم مجرم است و هم قرباني… مجرم به تجاوز، شرارت، حسادت و قدرت؛ همچنين قرباني وسوسه بزرگتر و اول بودن. غافل از اينکه در اين بازي و مبارزه بي‌رحم خود همچون بازيچه است و انتهاي آن نابوديست‌. چنانکه در «مزمور يک» خداوند مي‌گويد «…اما طريق شريران به نابودي مي‌انجامد.» امروز براي تک تک ما انسان‌ها راهي مهياست ولي آن راه نه به دنبال مجرم و مقصر گشتن است و نه در ضعف ماندن و قرباني شدن در شرايط و وضعيت‌هايي که به هر دليلي ما را دچار خود کرده است؛ آن راه نجات و رهايي واقعي در عيسي مسيح مي‌باشد. عيسي تمام تقصيرات و گناهان ما را بر خود گرفت و براي ما در اسارت‌‌ها راه نجات و آزادي شد. در ضعف‌هاي ما توانايي شد و قرباني گشت تا ديگر قرباني نباشيم بلکه فرزندان خدا باشيم؛ پس بياييم امروز، هويت گمشده خود را بازيافت کنيم تا جلال دهنده نام او باشيم. شما را به تماشاي اين فيلم با اين ديدگاه دعوت مي‌کنيم و باور داريم که خدا در زندگي يکايک شما عزيزان کار خواهد کرد و به ياد شما خواهد آورد که کجا نياز است به او اجازه دهيد بيايد و قوتتان گردد. همينطور خرسند خواهيم شد بازخورد و نقطه نظرات خود را با ما از طريق راه‌هاي ارتباطي که در انتهاي مجله اسميرنا درج گرديده است در ميان بگذاريد.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

من هنوز ایمان دارم
حقیقتی در دل یا نمادی گذرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست