در شماره قبلی مجله به آشنایی با مفاهیم کلی در مورد خانه، اجزا، اصول و عواملی که برای یک چیدمان مناسب و مطابق با ابعاد،کاربرد و سلیقه شخصی افراد است پرداختیم. در این شماره به چگونگی به کارگیری این عوامل با توجه به بودجه، سلیقه، انتخاب سبک و مدل مورد نظر خواهیم پرداخت. در ابتدا میبایست با تمرکز بر هدف مورد نظر که زیباسازی کانون گرم خانه است، به مشورت با اعضای خانواده بپردازیم، نظرات، پیشنهادات و نیازهایشان را بشنویم، آنها را بنویسیم و سپس موارد زیر را در نظر بگیریم.
تهیه لیستی از سلیقهها و آیتمهای مورد علاقه.
برآورد هزینهها با توجه به بودجه در نظر گرفته شده.
تحقیق و دیدن مدلهای متنوع و متفاوت چیدمان در اینترنت، مجلات و…
در نظر گرفتن ابعاد خانه برای استفاده از وسایل و اکسسوریها.
تمیز و مرتب کردن خانه و به دور انداختن اشیاء بدون استفاده یا قدیمی و کهنه.
کاربردی بودن، مهمتر از شیک بودن است.
جزییات بسیار مهم هستند و نقش ویژهای دارند.
فضایی دوست داشتنی و دلپذیر برای اعضای خانواده، جذاب و گرم برای میهمانان.
به کارگیری ترفندها و ایدههای جالب در نحوه چیدمان.
تقلید خوب، ابتکارات خلاقانه.
چیدمان کاربردی، ساده و هوشمندانه در فضا.
آشنایی و شناخت سبکهای متنوع دکوراسیون داخلی.
انتخاب سبک مورد نظر خانه با توجه به موارد بالا برای داشتن زندگی با آسایش.
رفع ایرادات، کاستیها، زیباسازی، مرمت و بازسازی با توجه به توان و هزینهها و نیروی متخصص و زمان.
اجرای اصولی با توجه به قوانین چیدمان.
برای شروع یک چیدمان اصولی و شیک باید این را در نظر داشته باشیم که سبکی که از آن میخواهیم استفاده کنیم، باید در تمام قسمتها و فضاها رعایت شود تا با هماهنگی و هارمونی چشمنواز، زیبایی و آرامش را در خود داشته باشد. با توجه به مکان زندگی و محدوده جغرافیایی که در آن زندگی میکنیم، وسایل و ابزار و در برخی موارد مصالح مورد نیاز و در دسترس را در نظر میگیریم تا بتوانیم سبک مورد نظر و انتخابیمان را اجرا کنیم. دقت داشته باشید که نکات کلیدی و تاثیرگذار در هر یک از اجزا در کنار یکدیگر هستند که مفهوم کلی را میرسانند و این جزییات را میبایست در انتخاب رنگ، نور، اندازه، خلوتی یا شلوغی خانه، فضای بیرونی همچون بالکن،کف پوش، پردهها، کابینتها، کمدها، مبلمان، آباژور،آینه، گلدان و گیاهان، آثار هنری و سایر اکسسوریها رعایت کرد و در تمامی خانه باید یکپارچه و طبق مدل مورد نظر باشند، در عین حال نباید خسته کننده، کسل کننده، دلگیر و خنثی باشند. برای طراحی، انتخاب و اجرای دکوراسیون و چیدمان میبایست سبک زندگی شخصی و خانوادگی خود را در نظر داشته باشیم و بدانیم که محیط زندگی ما بر روی حیات ما تاثیرگذار هست، پس باید با آن سازگار باشد و فضای خانه طوری طراحی شود که برای اعضای خانواده خوشایند، لذت بخش و دلنشین باشد تا برای آمدن و رسیدن به خانه و سپری کردن اوقات با سایر اعضای خانواده لحظه شماری کنند.
در ادامه به برخی از محبوبترین سبکهای دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت.
سبک مدرن
«سبک مدرن» یکی از کاربردیترین و پرطرفدارترین سبکها در دکوراسیون و چیدمان است که در قرن 21 پدید آمد و بسیار محبوب است. به کارگیری مفید از فضاها و عدم وجود فضاهای پرت در این نوع سبک بسیار مشهود است. استفاده از مبلمان و لوازم ساده، حذف وسایل اضافی که موجب شلوغی میشوند، به کارگیری خطوط مشخص و اشکال ساده هندسی و پالت رنگی با حداقل رنگها از جمله: «سفید، کرم و بژ»، استفاده از ظروف و پرده و فرشها با رنگهای «نود» و توجه خاص و ویژه به زندگی بهینه با ردپایی از تکنولوژی و وسایل هوشمند برای سرعت بخشیدن به زندگی مدرن از مهمترین ویژگیهای این سبک است.
سبک سنتی
«سبک سنتی» از جذابترین و پرانرژیترین سبکها است که در آن احساس تعلق و نوستالژیک بودن و به یادآوری خاطرات از عوامل مهم و تاثیرگذار هستند. سادگی و راحتی در این سبک با زیبایی و کاربردی بودن آن در تعادل مناسبی قرار دارند. استفاده از رنگهای «خنثی» در دیوارها و توجه به وسایل دکوری و تزیینی با رنگهای شاد و تند و زنده «قرمز و آبی و قهوهای»، استفاده از پرده و پارچه مبل گلدار با طرحهای داماس و بته جقه که پر از نقش و نگار هستند و الیافی غنی و گرانبها دارند از دیگر ویژگیهای این سبک است. معمولا در این سبک یک نقطه کانونی همچون اثر هنری فاخر، شومینه یا یک مبل بزرگ، در نظرگرفته میشود و مابقی وسایل و اشیاء به صورت متقارن در کنار آن قرار میگیرند.
سبک مینیمال
«سبک مینیمال»، زیبایی در عین سادگی، تمرکز بر استفاده کمتر و حداقل از وسایل و جزئیات، نظم و ترتیب و بیآلایشی، استفاده از رنگهای روشن و یکنواخت به خصوص رنگ «سفید» و رنگهای «خنثی»، استفاده از نور طبیعی روز، استفاده از وسایل ضروری و کاربردی در فضاهای «مینیمالیستی» که سادهگرایی عنصر وجودی این سبک است. در این سبک از مبلمان ساده با جزییات کم، یک یا دو قطعه تزیینی همچون آینه یا تابلو در دیوارها، تک رنگ بودن اتاقها و فضاها، گلدانهای سرامیکی سفید، آینههای عرضی و نورهای سفید و مهتابی استفاده میشود.
سبک بوهمیان
«سبک بوهمیان» مملو است از طرح، رنگ و نقشهای زیبا و غیر متعارف و بافتهای لایه لایه که یادآور عناصری از طبیعت است. این سبک تقریبا هیچ قانونی ندارد و هنجارشکن و کولیوار است. شما میتوانید در ذهن خود یک رنگ را تم اصلی قرار دهید، سادگی و راحتی در انتخاب رنگها بر پایه هارمونی رنگهای دکوراسیون بوهمین شکل میگیرد. استفاده از پارچههای سوزن دوزی، گلدوزی، چاپ دستی، آینه کاری، مکرومه،گیاه، گل و گلدانهای آویزان، لامپ ریسهای و ریسه نور، کوسنهای رنگی رنگی،ترکیب جسورانه وسایل، رنگهای گرم و سرزنده و شادابی که در طبیعت وجود دارد و انرژی قوی دارند، همچون «قرمز و نارنجی و قهوهای» و یا فرش و مبلهای «آبی ،خاکستری، سبز و زرد» که رهاییبخش و آرامشبخش است. هر گوشه از خانه در سبک بوهمیان یادآور نقطهای از دنیاست.
سبک ایران باستان
«سبک ایران باستان» که یک سبک پرزرق و برق، باشکوه و لوکس محسوب میشود، نیاز به فضا با متراژ بزرگ یا سقف بلند دارد و تاکید بر استفاده از وسایل حجیم و رنگهای باشکوه و نورپرداری و روشنایی دارد تا زیبایی و شکوه نمای ظاهری را انعکاس بخشد. این سبک حس اصیل بر پایه اقتدار و شکوه ایران باستان را تداعی میکند، که یادآور بناهای تاریخی و باستانی ایران است. طراحی و فضاسازی این سبک موجب حفظ فرهنگ، اصالت، ترویج تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی میشود. مبلمان سلطنتی و لوکس، منبت کاری، فرش، گلیم، ترمه، مجسمه و تندیسهای حکاکی شده با طرح و نقوش باستانی،آبنما، گلدانهای بزرگ، ظروف مسی، پردههای بلند و باشکوه، سنگ مرمر، استفاده از رنگهای «خنثی، سفید و کرم» در کنار رنگهای باشکوه «زرشکی و آبی ارغوانی»، به کارگیری ملزومات، اکسسوری و اشیاء زینتی، عناصر و اشکال گوشهدار باعث پدیدار شدن فضایی رویایی و چشمنواز با حس نوستالژیک است.
در پایان باید در نظر داشته باشیم، آن چیزی که باعث صمیمت و گرمی میان اعضای خانواده میشود، خانه و وسایل آن نیست بلکه روابط و مشارکت میان یکایک اعضا در خانه و محبت و قلبی است که برای یکدیگر میتپد.