شناسنامه فیلم:

“خانه پدری” محصول 1389 که این روزها با رفع توقیف باز هم بر سر زبان‌ها بازگشت و مخاطب خود را به سینما و تماشای پرده نقره‌ای بازگرداند. فیلم ساخته کارگردان خوش ساخت کشورمان، کیانوش عیاری است که قبلاً آثاری همچون تنوره دیو، شبح کژدم، آنسوی آتش، دو نیمه سیب، بودن یا نبودن و بسیاری دیگر را در کارنامه خود بجا گذاشته است. عیاری اینبار در مقام نویسنده و تهیه کننده نیز خوش درخشیده است.

نقش آفرینی مهدی هاشمی، ناصر هاشمی، شهاب حسینی و مهران رجبی در انتقال حس همزاد پنداری و ملموس شدن این فیلم نقش بسزایی داشته است.

خلاصه فیلم:

ملوک دختر جوانی که بدست پدر (مهران رجبی) و برادر کوچک خود به قتل می‌رسد و در زیرزمین خانه دفن می‌شود. این قتل که در پی تعصبات ناموسی و فرهنگی رقم خورده است در اینجا به انتها نمی‌رسد بلکه تاثیرات آن نسل اندر نسل و فرزند به فرزند منتقل شده و بسیاری را در کام مرگ می‌کشاند.

بررسی فیلم:

“خانه پدری” میراث بجا مانده از فرهنگ و تفکراتی است که برای نسل‌های بعد برقرار و در حرکت است.

پدری که باردارِ تمدن و فرهنگ اجدادی شده است که افکار او را در دنیای تاریک نگاه داشته و هر چند با دست و پا زدن بسوی نور خواهان حرکت رو به جلو است اما با عملکردهای انسانی خود را در چنگال و قعر تاریکی خوراک می‌دهد.

تعصباتی که بجای گفتگو و قائل شدن حق حقیقی هر فرد برای زندگی فارق از زن و مرد دستخوش قضاوت‌ها و مجازات‌های کورکورانه شده است.

پدر برای فرار از حرف مردم و حفظ آبروی خانوادگی بر طبق سنت‌ها دست به قتل و مخفی کردن آن می‌زند و در این روش و سبک فرزند خود را نیز شریک کرده و به او نیز میراثی را منتقل می‌کند که انتهایی جز تاریکی نخواهد داشت. ثمره‌ای جز ترس و وحشت در پی ندارد و همین ترس نسل به نسل را در بر می‌گیرد بطوری که فرزند شریک شده در قتل خواهر نیز اکنون که دارای فرزند و همسر شده است از ترس دچار نشدن به سرنوشت پدر و خواهرش قصد دارد تا دخترش را به ازدواج با مردی با فاصله سنی بسیار مجبور کند.

چرا که آبروی از دست رفته که بنظر می‌آمد با قتل ملوک باز خواهد گشت هنوز نیز گریبان گیر نسل‌های این خانه شده است.

پدر که رفوگر فرش‌های مردم است و این کار را چنان با مهارت انجام می‌دهد که جای درز و رفو مشخص نخواهد بود اینبار در بافندگی فرش زندگی‌اش و رفو کردن درزهای آن ناتوان است و شکاف این فرش نسل اندر نسلش را در خود به قعر تاریکی می‌کشاند.

زندگی‌هایی که یکی از پی دیگری بخاطر برملا شدن قبر مخفی ملوک بر پی باد و دچار تزلزل‌ها می‌شود.

آمین که با سپردن زندگیمان به مسیح و عمل به کلام او از بند افکار و تصمیمات میراث گرفته‌مان رها شویم و کلام او را چراغ راه زندگیمان گردانیم. چرا که بخشش و محبت و ایمان اساسی است که اگر ریشه از کلام خدا بگیرند و در او استوار باشند از هر مانعی گذر خواهد کرد و از هر وادی تاریکی عبور خواهیم نمود.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

مفهوم ازدواج
گمشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست