درودی دوباره بر همه خوانندگان اسمیرنایی عزیز. کریسمس و تولد جسمانی مسیح خداوند، این یگانه منجی بشریت و مکاشفه پدر را بر همه شما عزیزان تبریک میگوییم و محبت و فیض بیکران او بر شما باد.
ستایش چوپانان
در سال 1646 میلادی رامبراند اثر زیبایی در رابطه با انجیل لوقا باب دوم آیه شانزده برجا گذاشت. این اثر رنگ و روغن، به واقعه ملاقات چوپانان با عیسی متولد شده و ستایش این نوزاد میپردازد. چوپانان پس از ظاهر شدن فرشته بر آنان، با توجه به نشانههای آن فرشته به ملاقات عیسی متولد شده میآیند و به ستایش و پرستش او مینشینند. تکنیک «سایه روشن» مشهور این هنرمند در این اثر نیز به طور چشمگیری ملاحظه میشود.
چوپانان از دنیایی تاریک به سمت مسیح که مرکز نور در تابلو است آمدهاند. همانگونه که عیسی فرمود من نور جهان هستم. آمین که مردم هر روزه با روی کردن به این نور راه خود را بیابند و از تاریکی و بیابانها به طرف این نور حقیقی رهنمود شوند.
این اثر زیبا در موزه Alte Pinakothek در شهر مونیخ آلمان نگهداری میشود.
ستایش نوزاد متولد شده
پس از اثر «ستایش چوپانان» اینبار رامبراند با نگاهی عمیقتر از پیش واقعه ملاقات مردم با عیسی متولد شده را به تصویر کشید. به گفته کارشناسان و نقاشان زبده این اثر رامبراند از نظر رنگ آمیزی و تکنیک قلم بر روی بوم ارزش قابل تاملتری نسبت به دیگر آثار دارد و این نشان دهنده اهمیت این اثر برای خالق آن میباشد. حکایتی عنوان میکند که ملاقات رامبراند با چند دوست، انگیزه این اثر را در رامبراند ایجاد کرد و در زمان خلق آن با اشتیاق عجیبی روز و شب بر روی آن کار میکرد.
در این اثر دو چوپان در حال زانو زدن و ستایش نوزاد تولد یافته هستند و دیگر مردمان از پیر و جوان و کودک و حتی وجود حیوان در این اثر سمبلی از پرستش مسیح بوسیله تمام کائنات، تمام نژادها و سنین مختلف میباشد. وجود فانوس کوچک در این تصویر بسیار قابل تامل است. در حالی که منطق انسانی منشاء نور را آن چراغ میداند نور آن در تصویر جلوه نمیکند بلکه نور واقعی آن مسیح است که به جهان آمد.
این اثر در گالری بین المللی لندن نگهداری میشود.
ستایش بره خدا
اثر دیگری در همین رابطه بوسیله قلم نقش بست. در سال 1654 رامبراند این اثر زیبا را به جا گذاشت. در این اثر یوسف نوزاد را به چوپانان نشان میدهد و آنان نوزاد را ستایش میکنند. در این اثر رامبراند به فروتنی اشاره به سزایی دارد و محل بدنیا آمدن نوزاد را به بیننده خود یادآور میشود.
این اثر در موزه ریجک در شهر آمستردام هلند قرار دارد.
بازگشت فرزند گمشده
این اثر در سال ۱۶۴۲ بر طبق انجیل لوقا باب ۱۵ به دستان رامبراند ترسیم شد که یادآور بازگشت فرزندی است که به خواست و انتخاب و تصمیم خود از پدر جدا شد و پس از آن٬ دنیا یعنی آنچه به دنبال آن رفته بود٬ پسر را به پستترین کارها گمارد. اما پس از احساس گرسنگی روحانی و حقیقی به پدر٬ تصمیم به بازگشت به نزد او میگیرد و به این حقیقت پیمیبرد که گرسنگی وتشنگی او تنها در نزد پدر برطرف خواهد شد.
این روزها یادآور میلاد منجی بشریت است تا به یاد داشته باشیم برای برگشت به آغوش پر مهر پدر آسمانی هیچ مانعی نمیتواند وجود داشته باشد. چرا که او به این دیار آمد تا ما را به برقراری رابطه با معبود فراخوانده و تمامی موانع را بردارد. شکر برای خداوندمان و محبت بیمانندش. این اثر زیبا در شهر هارلم (نزدیکی آمستردام) در کشور هلند نگهداری میشود.