سلام و درود به دوستداران هنر در شهر، خوشحال هستیم که به فیض خداوند یک بار دیگر میتوانیم در این صفحه در خدمت شما عزیزان و همراهان باشیم.
در این شماره مجله نگاهی به موزه هنر متروپولیتن میاندازیم.
این موزه در شهر نیویورک بزرگترین موزه هنر در ایالات متحده است که در سال ۱۸۷۰ با هدف افتتاح یک موزه برای آوردن هنر و آموزش هنر به مردم آمریکا توسط معماری ریچارد موریسهانت ساخته شد که مدیر فعلی آن ماکس هولین میباشد. این موزه در سال ۲۰۱۹ چهارمین موزه هنری پر بازدید در جهان شد. مجموعه دائمی موزه شامل آثار هنری از دوران باستان کلاسیک و مصر باستان، نقاشی و مجسمههای تقریباً تمام استادان اروپایی و مجموعه گستردهای از هنرهای مدرن و آمریکایی و دارای، داراییهای گستردهای از هنرهای آفریقایی، آسیایی، اقیانوسیه، بیزانس و اسلامی است. این موزه همچنین مجموعهای از دایرهالمعارف آلات موسیقی، لباس و لوازم جانبی، و سلاحهای عتیقه و زرهپوش از سراسر جهان و همچنین مجموعه گستردهای از اشیا منحصر به فرد عصر برنز میباشد. از نکات برجسته این مجموعه شامل مجموعهای از سنگ به یاد ماندنی گاو بالدار، و یا چهره نگهبان، از کاخ شمال غرب پادشاه آشور است و بیش از دو میلیون اثر در این مجموعه وجود دارد، با هم نگاهی به سه تابلو در آن میاندازیم.
سامسون (شمشون) اسیر فلسطینیها
این تابلو اثری از ایلگوئرچینو نقاش ایتالیایی در زمان باروک میباشد که در سال ۱۶۱۹ در ابعاد ۱۹۱ در ۲۳۷ سانتیمتر با رنگ روغن روی بوم بر اساس کتاب داوران باب ۱۶ بتصویرکشیده شده است. شمشون از بدو تولدش نذیره خداوند خوانده شده بود و او هرگز نباید موهای خود را میتراشید زیرا که موهای او منبع و نمادی برای قدرت خدا در او بود، و نیز رازش را به کسی نباید میگفت. اما روزی شمشون عاشق زنی به نام دلیله شد و دلیله با فریب راز او را پرسید و به او خیانت کرد، وقتی شمشون به خواب میرود دلیله از مردی میخواهد تا بیاید و موهای او را کوتاه کند، بدین ترتیب شمشون قدرتش را از دست میدهد؛ او قبلا در اراده خدا علیه فلسطین بلند شده بود و حالا فلسطینیان از او انتقام میگیرند شمشون ضعیف شده بود زیرا که مراقب آنچه خدا به او داده بود، نبود در حقیقت ما هم اگر مراقب نباشیم دشمن در کمین است تا شکستمان دهد. سیستم و تفکر دنیا به ما میگوید بزن، نابود کن، اما ما باید با سیستم خدا جلو برویم. کلاهخودی که در تصویر سر سرباز است بیاد ما میآورد که در اصل باید آن کلاهخود سر شمشون میبود، کلام خداوند به ما میگوید کلاهخود نجات را بر سر کنید پس باید در حضور او فروتن شویم و ناراحتی و خشم خودمان را به دیگران انتقال ندهیم زیرا که انتقام از آن خداوند میباشد که بس رحیم است.
انکار پطرس
این تابلو اثر میکل آنژمریسیدا کاراواجیو نقاش ایتالیایی میباشد که در سال ۱۶۱۰ در ابعاد ۹۴ در ۱۲۵ سانتیمتر با رنگ روغن روی بوم براساس انجیل متی باب ۲۶ بتصویر درآمده است. این تابلو یکی از آخرین کارهای او میباشد. همانطور که قبلاً عیسی پیشگویی کرده بود و گفته بود پطرس سه بار او را انکار میکند و در این تابلو میبینیم سرباز با یک انگشت و خدمتکار با دو انگشت به پطرس اشاره میکنند که نشان از همان سه بار انکاری میباشد که نقاش به آن پرداخته است. در اینجا سرباز از پطرس میپرسد آیا عیسی را میشناسد و در تصویر چهره پطرس را میبینیم که انکار در چهره و حالت دستهای او مشخص میباشد که اشاره به خودش میکند و میگوید من عیسی را نمیشناسم. در تصویر تاریکی همه جا را فرا گرفته است. دنیا در تاریکی میآید تا ما را متهم کند و آنجاست که اگر توجهمان را از مسیح برداریم و روی خودمان بگذاریم ترس به سراغمان میآید و نتیجهاش انکار میشود. سربازان را میبینیم که آمدند، محکوم و داوری کردند، در صورتی که داوری را باید به حضور مسیح ببریم. اوست که داور این جهان میباشد و داوری او بر حق است.
عیسی مسیح
این تابلو اثری از مارتین شونگاور نقاش و چاپگر آلمانی میباشد که در سال ۱۴۸۰ در ابعاد ۱۱۰ در ۱۶۰ سانتیمتر با سبک کوپر پلیت به معنی صفحه مصی شکل گرفته است. این سبک قبل از اختراع چاپ صنعت رسم بوده. در این سبک بشقابهای فلزی که با موم آغشته شده بود را با قلمهای سوزنی شکل بوسیله خطوط نقاشی میکشند. به عبارتی دیگر روی فلز خط میانداختند و بعد با رنگ روی خطها را پر میکردند، و در آخر این نقاشی قابلیت این را داشت که روی پارچه یا هر سطح دیگری انتقال یابد که این سبک بسیار صنعت جالبی بوده است. در تابلو پیلاطس را میبینیم که پشت عیسی ایستاده است و او را نزد مردم میآورد و تمام آدمهای یهودی، غیر یهودی، مذهبی و… همه فریاد میزدند که مصلوبش کن. مسیح را در قصر آوردهاند لباس پادشاهی بر تنش کردند، تاج خوار بر سرش گذاشتند اما به نشانه تمسخر. این راهی بود که مسیح رفت تا ما را نجات دهد و امروز ما از زخمهای عیسی شفا یافتهایم، و به واسطه خون و صلیب او میتوانیم تولدی تازه بگیریم و وارد حیات جاودان شویم.