درودی بیمانند از آرامی و صلح و برکت خداوند بر شما عزیزان اسمیرنا، و باشد که امروز نظم روحانی در زندگی همگی ما جاری باشد.
نظم یکی از ارکان اجرایی سخت در زندگی و فرهنگ ما است. همیشه برای نگه داشتن نظم و انضباط درسی و تحصیلی-کار و شغلمان و از همه مهمتر برای داشتن نظم دعا و خواندن کلام دچار مشکل هستیم و شاید بهتر بگویم محتمل است اهمیت داشتن این نظم کمتر در چشمانمان جلوهگر است.
زیرا روحی که خدا به ما بخشیده نه روح ترس، بلکه روح قوت و محبت و انضباط است؛ (دوم تیموتائوس ۱: ۷)
اگر نگاهی به هر پروسهای که رو به رشد و در مسیر حرکت رو به جلو است بیاندازیم درمییابیم که نظم و انضباط و طبقه بندی جزو ارکان اصلی آن بوده و هست. بطور مثال عمر خود ما از سه قسمت کلی کودکی، جوانی، سالمندی تفکیک میشود که در هر پروسه طبقه بندی غذایی، حرکتی، توانمندی و تجربه متفاوتی قرار دارد و این نظم در هر قسمت ما را به مرحله بعد و سلامت رشد سوق میدهد.
اگر به موسسات و یا شرکتهای رو به رشد نگاه کنیم نظم و طبقهبندی بخشهای آن مانند قسمت مالی، فروش، تولید و… در رشد و حرکت رو به جلو آن امری است حیاتی.
با نگاهی به کلام خداوند و وقایع و اتفاقاتی که در آن مکتوب شده است براحتی میتوان نظم و مرحلهای بودن وقایع را در آن یافت. حتی عملکردی که خداوند در کارهای خود از مردان و زنان خداوند میطلبد، در پی نظم و مراحلی رو به جلو است.
ابراهیم برای قربانی کردن فرزند خود میبایست بر طبق نظم در این مراحل به پیش میرفت. سه روز پیمودن راه، یافتن مکانی که خدا نشان میدهد، ساخت مذبح و…
قوم خدا برای راه یافتن به سرزمین موعود باید با رهبری یوشع صندوق را پیروی میکردند و از آبها میگذشتند و…
در کتاب داوران، جدعون برای آماده شدن و کسب پیروزی، میبایست گوش خود را به فرمانهای خداوند مرحله به مرحله میسپرد و صدها مثال دیگر که در کلام میخوانیم.
حتی در عهد جدید در انجیل یوحنا مادام میخوانیم که عیسی مرحله به مرحله بر طبق اراده پدر پیش میرود و مدام میگوید، ساعت من هنوز فرا نرسیده است؛ تا اینکه روز موعود بالاخره در این مسیر به سرانجام میرسد.
برای رسیدن به هر هدفی نظم یکی از مهمترین ارکان و ستون آن است. دقیقاً مانند مراحل آشپزی که طبق دستورات و رسِپی باید پیش رفت.
پس قانون نظم را در اهمیت روحانی نیز بیادآوریم. حتی در نظم دعا و خواندن کلام. اگر ساعات خود را در نظم تقسیم نکنیم و اگر حتی در قسمت مالی نظم و مدیریت آن را نداشته باشیم هدف و مقصد دست نیافتنی خواهد شد.
کشاورز محصول خود را زمانی درو میکند که در نظمِ مرحلهای، یعنی کاشت، شخم زدن، بذرافشانی، آبیاری و… قدم گذاشته باشد. او تمام تلاش خود را در نظم به انجام میرساند و خداوند برکتی عظیم بر او جاری میسازد.
یادمان باشد اگر مراحل حرکتی این اتومبیل روحانی را به دقت انجام ندهیم حرکتی رو به جلو و مداوم و پیوسته نخواهیم داشت. امروز بطلبیم تا با هدایت روح قدوس خداوند این مهم در ما به عمل بپیوندد و هر روز در برنامهریزی و مدیریت و نظم زندگی از او بیاموزیم و او ما را رهبری و هدایت نماید؛ آمین.