کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از مسیحیان در اثر بمب گذاری در کلیساهای سریلانکا

روز یکشنبه همزمان با مراسم عید پاک در سریلانکا، مسیحیان درحال برگزاری مراسم بودند که 8 انفجار در هتل­های مجلل و کلیساها سبب کشته شدن بیش از 320 تن و زخمی شدن 500 نفر انجامید. این حملات به صورت انتحاری بود. در میان این کشته شدگان تعداد زیادی اتباع خارجی نیز به چشم می‌خورد و بسیاری از این اجساد نیز قابل شناسایی نیستند. پلیس سریلانکا اعلام کرد تاکنون 24 نفر در ارتباط با بمب گذاری دستگیر شده‌اند.

روز سه شنبه 23 آپریل گروه اسلامی داعش مسئولیت این حملات را در کلمبو  پایتخت سریلانکا به عهده گرفت. وزیر دفاع سریلانکا نیز این حملات را نوعی تلافی و واکنش نسبت به کشتار مسلمانان در مسجد در نیوزلند می‌داند.

به گفته مقامات امنیتی سریلانکا، دو تن از مهاجمان انتحاری برادر و عضو جماعت ملی توحید بوده‌‌اند که از اعضای خانواده خود یک هسته تروریستی ایجاد کرده‌اند. آنها کمتر از ۳۰ سال سن داشته‌اند و پدر آنها یک تاجر ادویه‌جات است. آنها صبح یکشنبه در صف صبحانه در هتلی خود را منفجر کردند.

با هم نگاهی به واکنش رهبران جهان نسبت به این خشونت می‌کنیم.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز در خطابه‌ی روز عید پاک خود با مردم سریلانکا ابراز همدردی کرد. وی که در میدان سنت‌ پیتر واتیکان سخن می‌گفت اعلام کرد:‌ «با درد و اندوه خبر این حملات شدید را دریافت کردم که امروز و در عید پاک، برای مردم حاضر در کلیساها و چند مکان دیگر در سریلانکا رنج و ماتم به همراه داشته است»؛ او ابراز همدردی کرد و گفت: مایلم نزدیکی صمیمانه خود را به جامعه مسیحیان این کشور، و تمامی قربانیان این خشونت بی‌رحمانه اعلام کنم.

کنگره جهانی یهودیان نیز در بیانیه‌ای این حملات را محکوم کرد. در این بیانه آمده است‌: کنگره جهانی یهودیان، با همه مردمان متمدن، این بی‌حرمتی ظالمانه را، که از سوی کسانی صورت گرفته که از ترور برای پیشبرد اهدافشان سود می‌جویند، شدیداً محکوم می‌کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده نیز از سوی مردم کشورش به مردم سریلانکا تسلیت گفت و از آمادگی کشورش برای کمک به سریلانکا خبر داد.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا نیز نوشت: با وحشت و اندوه از بمبگذاری‌ها در سریلانکا با خبر شدم. تسلیت خود را تقدیم خانواده‌های قربانیانی می‌کنم که برای نیایش و یا بازدید از این کشور زیبا در این مکان‌ها حضور داشتند.

فدریکا موگرینی، رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این رابطه اعلام کرد: چنین اعمال خشونت‌باری در این روز مقدس، خشونت ورزیدن علیه تمامی اعتقادات است.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز طی نامه‌ای به رئیس جمهور سریلانکا تسلیت گفت. وی نوشت:‌ بهت‌آور است که مردمی که برای بزرگداشت عید پاک گردآمده بودند اینچنین شریرانه هدف حمله‌ای حساب شده قرار بگیرند.

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا نیز با قربانیان و بازماندگان حملات روز یکشنبه سریلانکا ابراز همدردی کرد. وی در تویتتر خود نوشت:‌ «اعمال خشونت‌باری که در چند کلیسا و هتل سریلانکا صورت گرفته هولناک است». وی افزود که باید در کنار یکدیگر ایستاد تا اطمینان حاصل کنیم که «هیچکس دیگر با ترس» به امور مذهبی خود نپردازد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در توئیتی از اندوهی ژرف در پی حملات تروریستی علیه کلیساها و هتل‌ها در سریلانکا سخن گفت و این حملات را به شدت محکوم کرد. وی همچنین با مردم سریلانکا و قربانیان این حملات ابراز همدردی و همبستگی نمود.

مطمئناً خبر این حادثه و اخبار واکنش‌های جهانی به گوش شما رسیده، اما هدف اسمیرنا از پرداختن به این خبر و واکنش‌ها نه فقط اطلاع رسانی بلکه اعلام همبستگی در دعا با مردم و آسیب دیدگان این فاجعه خشونت بار است و این محقق نمی‌شود مگر با دعای ایمانداران که تسلی روح خدا به این عزیزان را طلبیده و دعا کنیم قلب تمامی انسانهایی که در گمراهی تصور بر این دارند که با کشتن و ریختن خون همنوع خود کار درستی انجام می‌دهند در محبت و نجات عیسی مسیح لمس شود و دریابند که جنگ ما با جسم خون نیست، بلکه با قدرت‌ها، ریاست‌ها و فوج‌های ارواح شریر در جایهای آسمانی‌ست…

کلیسای ۷۵۰ ساله نوتردام در فرانسه طعمه حریق شد

این آتش سوزی که در حدود ساعت ۱۸ در روز ۱۵ آپریل روی داد منجر به فرو ریخته شدن سقف این بنای تاریخی قدیمی گردید.

تاریخچه مناره این کلیسا به نیمه صده دوازدهم برمی­گردد. حدود ۲۰۰ سال طول کشید تا این بنا کامل شود. این ساختمان که طول، پهنا و ارتفاع آن به ترتیب ۱۲۷، ۴۰ و ۳۳ متر است از معماری بی‌نظیری در سبک گوتیک برخوردار است و سالانه بیش از 13 میلیون بازدید کننده داشته است.

به گزارش محبت نیوز عبارت نوتردام (Notre-Dame) از دو واژه نوتر (صفت مالکیت اول شخص جمع) و دام (بانو) تشکیل شده است؛ به معنای «بانویِ ما» است. بانو در این ترکیب، همان مریم باکره است، مادر عیسای مسیح. «ما» در این ترکیب اشاره به مسیحیان یا ایمانداران دارد، افرادی که با پذیرش «پادشاهی خدا بر زمین» عیسی را به‌عنوان «پسر» خدا بر کره خاکی به رسمیت شناختند.

حدود ۴۰۰ مأمور آتش‌نشانی تا ساعت ۴ بامداد سه‌شنبه برای مهار کامل این آتش سوزی تلاش کردند. در این حادثه به کسی آسیب جانی نرسید، اما بخش‌های مهمی از کلیسا از جمله برج شرقی و قسمتی بزرگ از سقف چوبی آن که به «جنگل بلوط» معروف است از بین رفت.

پس از آن بود که بسیاری از ثروتمندان فرانسه و سایر نقاط جهان برای پرداخت کمک‌های مالی به جهت بازسازی این کلیسای تاریخی اعلام آمادگی کردند که با واکنش‌های اکثراً تندی در شبکه‌های اجتماعی و آحاد مردم روبرو شد و بسیاری به این موضوع و کمک‌های ثروتمندان اعتراض خود را اعلام کردند.

ما هم به مانند دیگر مردم جهان متاثر شدیم از این حادثه. البته شکرگزاری می‌کنیم از خداوند زیرا که این حادثه خسارات جانی در پی نداشت، و باید بیاد آوریم کلام خداوند را که سنگ‌های زنده و تجمع ایمانداران به مسیح را کلیسا نامیده، نه خِشت و سنگ و بنای ساختمانی را.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

دلنوشته
کیک کشمشیَ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست