تاثیرات اینترنت

«کلام تو برای پاهای من چراغ و برای راه من نور است.» (مزمور ۱۱۹ آیه ۱۰۵)

تاثیرات مثبت و منفی اینترنت و شبکه‌های مجازی در سبک زندگی
همزمان با پیشرفت تکنولوژی و گسترش شبکه‌های مجازی در بستر اینترنت استفاده از گوشی تلفن همراه و شبکه‌های مجازی و روش‌های ارتباطی با دیگران از طریق نرم افزارهای ارتباطی افزایش بسیار یافته است. از همین رو تاثیرات مثبت و منفی این بستر در جامعه و خانواده مهم و بسیار قابل توجه گردیده است.
بدون شک امروزه شبکه‌های اجتماعی و مجازی در ابعاد مختلف زندگی افراد تاثیرگذار گشته‌اند زیرا اتصال به این شبکه‌های اجتماعی، راه‌های مختلفی جهت ارتباط و گفتگو فراهم می‌کند تا بتوانند به ‌صورت ویدیو، عکس، متن، دلنوشته و اخبار را با دیگران به اشتراک بگذارند.
از شبکه‌های اجتماعی برای کمک به سازمان‌ها و موسسات تجاری، پزشکی و همچنین مباحث آموزشی می‌توان بهره برد.
همچنین برای پرداخت قبوض و انجام امور مالی و حتی خرید و فروش نیز از اینترنت و شبکه‌های مجازی می‌توان بهره برد.
اپلیکیشن‌ها با اهداف متفاوتی طراحی می‌شوند و در بیشتر موارد یک اپلیکیشن کاری که برای انجام آن نیاز به هزینه و یا صرف وقت است را در کوتاهترین زمان به صورت رایگان و یا با هزینه‌ای بسیار کم انجام می‌دهد.
امروزه افراد می‌توانند بدون نیاز به مراجعه‌های حضوری و پرداخت وجه نقد معاملات مختلف همچون معاملات خودرو، مسکن و دیگر معاملات را در بستر اینترنت و با کمک شبکه‌های مجازی و یا اپلیکیشن‌ها انجام دهند.
البته بهتر آن است که ما با آگاهی و استفاده درست از اینترنت و این شبکه‌ها نهایت بهره را ببریم.
و ‌اینکه اینترنت همان طور که در پاره‌ای موارد تاثیراتی منفی در روحیه و شکل ارتباطات ما گذاشته است اما از دیگر سو خیلی از مشکلات و راه حل‌هایی را که سخت بود را امکان‌پذیر و آسان کرده است.
برخی از افراد به صورت هدفمند به اینترنت وصل شده و پس از انجام کارهایشان از آن خارج می شوند، اما گروهی هم هستند که بدون هیچ هدف خاصی و تنها برای وقت‌گذرانی و یا به قصد تفریح ساعت‌ها در شبکه‌های اجتماعی سرگردان هستند که این روش تاثیراتی منفی نیز در زندگی آنها خواهد گذاشت، به ‌طوریکه باعث می‌شود که رابطه فرد با اطرافیان کم و کمتر شود.
البته می‌توان گفت اینترنت ابزاری برای توسعه افکار و اندیشه‌های بشر امروزی محسوب می‌شود اما به شرط آنکه به طرزی صحیح استفاده شود.
واضح است که استفاده بیش از حد از اینترنت و شبکه‌های مجازی، وابستگی روانی و فکری به ارمغان می‌آورد که در نتیجه آن در ارتباطات، رفتار، خلق و خوی، شخصیت و روحیه افراد اختلال به وجود می‌آید.
در سال ۱۹۹۵ روانشناسی به نام «گلدبرک» اعتیاد جدیدی به نام اعتیاد به اینترنت را کشف کرد. این اعتیاد به سرعت رو به گسترش است و هر روز افراد جدیدی به آن مبتلا می‌شوند. والدین باید این آگاهی را در اختیار کودکان و فرزندان‌شان قرار دهند تا از وابستگی‌های بیش از حد اینترنتی پیشگیری نمایند.
استفاده نادرست و بیش از حد از رایانه و گوشی تلفن همراه آثاری از قبیل: تیک‌ها، چشم درد، کم شدن فعالیت بدن و فشارهای عصبی را با خود به دنبال دارد.
بر ‌طبق تحقیقات صورت گرفته استفاده بیش از حد تلفن همراه که یک وسیله ارتباطی و کارآمد است می‌تواند به ایجاد استرس منجر شود؛ ضمناً استفاده بی‌رویه از تبلت و تلفن همراه و رایانه باعث کم تحرکی و چاقی و در برخی موارد بیماری‌های مختلف نیز شده، حتی بر ماهیچه‌های چشم تاثیرگذار و باعث خشکی چشم و سردرد نیز می‌شود.
اگر به دنبال سرگرمی در اینترنت و یا شبکه‌های مجازی هستید می‌توانید این سرگرمی‌ها را با نوعی آموزش همراه کنید. به طور مثال سایت‌های آموزش خطاطی و آموزش نقاشی و خیاطی و تایپ و نیز آموزش موسیقی و طراحی در این‌ زمینه کمک شایانی می‌نمایند.
دانش‌آموزان و دانشجویان نیز از طریق سایت‌هایی که شامل کتابخانه هستند می‌توانند به منابع گسترده‌ای از کتب درسی و مطالعاتی دست پیدا کنند.
برای استفاده بهینه و جنبه‌های مثبت اینترنت و شبکه‌های مجازی بهتر این است که زمان را در این محیط مدیریت کنیم و زمان خودمان را برای سیر و گشت در اینترنت محدود کرده و نگذاریم که اینترنت ما را کنترل کند و از هدف و برنامه ریزی که خداوند در زندگی برای ما در نظردارد دور کند.
به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم با نصب اپلیکیشن کتاب مقدس در رایانه و گوشی همراه خود در زمان‌های مختلف کلام خداوند را مطالعه نمایید و برای مشورت در کارها و رفتارهایمان از مسیح الگو بگیریم، ضعف‌های خودمان را بشناسیم و اگر ضعف منفی داریم خود را آگاه‌تر کنیم و به ارزشمند بودن خود پی ببریم و از این طریق به میراث غنی‌ای که خدا با مهارت‌هایی که به هر کدام از ما داده و برای‌مان به ارمغان گذاشته آگاه شویم و روی کارهایی تمرکز کنیم که ما را به هدفی که خدا برای ما دارد نزدیک‌تر شویم و از اینترنت نتیجه‌ای بهتر بگیریم.
اگر در بیراهه‌های دنیا گم شده‌ایم تنها راه و مسیر درست مسیح خداوند است. همین که از راه و روشی که خداوند در کلام مقدس برای ارتباط ما با خودش بیان کرده است استفاده کنیم و بهترین بهره را ببریم و سکان کشتی زندگیمان را به دستان پر محبت او بسپاریم؛ آمین.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

تعهد
حصارهای فرو ریخته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست