ویتامین D

سبک زندگی، زندگی سالم

سلام به شما همراهان اسمیرنا

بار دیگر با هم همراه هستیم تا در سبکی دیگر از زندگی به نیازهای روزمره‌ای که هر کدام از ما شاید کمتر به آن‌ها توجه کرده‌ایم بپردازیم.

امروز می‌خواهیم نگاهی به یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن بپردازیم و آگاهی‌ای نسبی، نسبت به دلایل نیاز بدن به ویتامین  Dو منابع موجودی که می‌توان از آن طریق به این ویتامین دسترسی پیدا کرد را بررسی کنیم. با هم مروری اجمالی به خواص و مضرات ویتامین  Dکه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌باشد می‌اندازیم.

ويتامين D يک ويتامين محلول در چربي است که براي جذب کلسيم و در نتيجه رشد و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها در بدن نیاز است. همچنين براي انعقاد خون و عملکرد مطلوب غده تيروئيد اهمیت خاصی دارد. به طرق مختلف می‌توان به کمک ویتامین D کمک کرد و جذب این ويتامين را افزايش داد که در زیر به آنچه که نیاز است بدانیم می‌پردازیم.

* مکمل ويتامين D را همراه با کلسيم بخوريد.

* از مصرف روغن‌هاي معدني همراه با مکمل ويتامين D خودداري کنيد، زيرا با جذب ويتامين D تداخل پیدا کرده و اثر مطلوب خود را از دست خواهد داد.

* از مصرف بيش از حدّ داروهاي آنتي اسيد خودداري کنيد، زيرا آن‌ها نيز با جذب ويتامين D تداخل مي‌کنند. اگر دچار ناراحتي معده به طور دائمي هستيد، در مورد مصرف داروهاي آنتي اسيد با پزشک خود مشورت کنيد.

* داروهاي مصرفي خود را بررسي کنيد. بعضي از آن‌ها با جذب ويتامين D تداخل مي‌کنند، مثل کورتيزون و ساير داروهاي استروئيدي.

* هنگام مصرف داروهاي ديورتيک (ادرارآور) مراقب باشيد، زيرا اين داروها نسبت به ويتامين  Dکلسيم را در بدن به هم مي‌زنند.

* اگر بيماري کبدي یا کيسه صفرا داريد، مقدار نياز خود به ويتامين D را مشخص کنيد، زيرا اين بيماري‌ها با جذب ويتامين D تداخل مي‌کنند.

* ويتامين D در مواد غذايي مختلفي مانند زرده تخم مرغ، روغن کبد ماهي، کره حيواني، ماهي‌هاي چرب، خامه، شير و لبنيات غني شده با ويتامين D و جگر نیز وجود دارد.

* سبزيجاتي مثل جعفري، يونچه، دم اسبي و گزنه، داراي ويتامين D هستند.

* مقدار دُز مصرفي مکمل ويتامين D، چهارصد واحد بين‌المللي در روز است.

* کپسول روغن کبد ماهي، منبع غني ويتامين D است که مي‌توانيد تحت نظر پزشک آن را مصرف کنيد.

* براي تامين ويتامين D به طور طبيعي، سه بار در هفته و هر بار حداقل به مدت 15 دقيقه در معرض تابش نور مستقيم خورشيد قرار بگيريد. براي اين کار قبل از ساعت 10 صبح و بعد از 2 بعد از ظهر بيرون برويد، ولي در بين این ساعات جلوي آفتاب نرويد، چون شدت تابش اشعه‌هاي خورشيد زياد است. توجه داشته باشید که خورشيد زمستان ممکن است قدرت کافي را براي فراهم کردن ويتامين D مورد نياز نداشته باشد، مخصوصاً اگر در مناطقي از زمين زندگي مي‌کنيد (مناطق شمالي) که طول مدت روز در آنجا کوتاه است.

* مقادير بالايی از مکمل ويتامين D را مصرف نکنيد، مگر تحت نظر پزشک، زيرا دريافت مقادير زياد ويتامين D، در بدن شرايط سمي (مسموميت زا) ايجاد مي‌کند و عوارض بدی را بهمراه دارد.

اگر هر نوع سوال يا نگراني در اين باره داشتيد، قبل از اينکه هر نوع اقدامي در رابطه با سلامتي يا تغذيه خود انجام دهيد، با يک پزشک يا متخصص تغذيه مشورت کنيد. اطلاعات بالا نمي‌تواند جايگزين توصيه‌ها يا درمان‌هاي پزشکي شود و این مطالب فقط جهت آگاهی داشتن شما و اطلاعات عمومی می‌باشد.

آمین که در سلامتی خداوند روزهای پائیزی خوبی را سپری کنید.

نوشته های مرتبط با دسته انتخاب شده شما

بالا بیا
بازشو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بیشترین خوانده شده ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.

فهرست